Mercedes'ten beklenen açıklama: Elektrikli G-Serisi 2024’te geliyor

Aracın geçen Eylül ayında Avusturya'da testten geçtiğini belirten Ola Källenius, off-road türünün geleceğinin elektrik temelli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.
Mercedes'ten beklenen açıklama: Elektrikli G-Serisi 2024’te geliyor

Mercedes-Benz'in elektrikli G-Serisi aracının 2024 yılının ortalarında geleceği açıklandı. Açıklama şirketin yönetim kurulu başkanı Ola Källenius tarafından yapıldı. Aracın geçen Eylül ayında Avusturya'da testten geçtiğini belirten Källenius, off-road türünün geleceğinin elektrik temelli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. Mercedes henüz aracın menzil, pil boyutu veya elektrik gücüyle ilgili detaylar açıklamadı. 

Şirket, ilk defa sıfır emisyonlu versiyonuyla yollara çıkartmayı planladığı elektrikli off-roader aracını Kasım 2019'da duyurmuştu. Geçen Eylül ayında aracı üretme planlarıyla gündeme gelmişti. Ayrıca şirket yetkilileri tarafından Mercedes'in 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanacağı ve bunun için 47 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtildi. 

Elektrikli otomobil dünyasına hızlı bir girişi yapan Mercedes, 2021 yılının Nisan ayında elektrikli Mercedes-Benz EQS modelini tanıtmıştı.  Temelinde lüks bir sedan modeli olan EQS, tamamen elektrikli. 90kWh ve 107.8kWh olmak üzere iki farklı pil seçeneğine sahip olan Mercedes-Benz EQS 2022, etkileyici bir menzile sahip. Mercedes-Benz EQS, 107.8kWh pil ile birlikte 770 km'lik bir menzil sunuyor.

Otonom araç konusunda yaptığı yatırımlarla da gündeme gelen Mercedes Benz, geçen Ocak ayında teknoloji şirketi Luminar ile iş birliğine gittiğini duyurdu. Şirketin amacı, güvenli otonom sürüş teknolojileri geliştirmek. Bu ortaklık şirketin binek otomobilleri için en iyi teknoloji ve tedarik ağını kurma hedefinin bir parçası olarak nitelendiriliyor. 1926 yılında Almanya'da kurulan şirket, araçlarındaki temel lidar teknolojisini endüstriyelleştirmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.