ABD'de online satışlardaki artış, 2021'in başından beri ilk kez mağazaları geride bıraktı

Türkiye'de e-ticaret, 2021'de 381,5 milyar TL hacme ulaşmıştı. ABD'de son açıklanan veriler, 2022'nin ikinci çeyreğinde e-ticaret hacminin 252.14 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.
ABD'de online satışlardaki artış, 2021'in başından beri ilk kez mağazaları geride bıraktı

Online alışveriş, özellikle pandemi ile birlikte ciddi bir ivlenme yakaladı. Bu da hem ülkemizde hem de globalde e-ticaret hacimlerinin artmasına neden oldu. Durum böyle olunca birçok perakende markası e-ticaret konusunda iyileştirmelere gitti ve kimi yerde fiziksel mağazalar dahi kapanmaya başladı. 

Ülkemiz için henüz 2022'ye dair e-ticaret verileri açıklanmamış olsa da gelin, 2021'e bir kere daha göz atalım. Geçtiğimiz nisan ayında paylaşılan bilgilere göre e-ticaret işlem sayıları 2020’ye göre yüzde 46 oranında artarak 3,4 milyar adet siparişe ve yüzde 69 artış ile 381,5 milyar TL hacme ulaşmıştı. Perakende sektörünün yüzde 17,6’sı perakende e-ticaret satışlarından oluşmuştu. Bu sayıların 2022'de de çok farklı olmayacağını söylemek, hatta belki de e-ticaret hacminde artış görüleceğini tahmin etmek yanlış olmayacaktır. Zira başka ülkelerde yapılan çalışmalar da tam olarak bunu söylüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.