Garmin akıllı tansiyon ölçme cihazını piyasaya sürdü

Bu noktada giyilebilir teknoloji pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan Garmin bugün yeni bir haber ile gündeme geldi. Akıllı bileklik markası FDA onaylı akıllı tansiyon ölçme cihazını görücüye çıkardı.
Garmin akıllı tansiyon ölçme cihazını piyasaya sürdü

"The Lancet" tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre dünya genelinde son 30 yılda hipertansiyonu olan yetişkin sayısının iki katına çıkarak 1,2 milyarı aştı. Bu hastalık her yıl 8,5 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oluyor. Kan basıncı dengesizliği olarak tanımlanan tansiyon hastaları için tansiyonun devamlı kontrol altında tutulması oldukça önemli.

Bu noktada giyilebilir teknoloji pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan Garmin bugün yeni bir haber ile gündeme geldi. Şirket, FDA onaylı akıllı tansiyon ölçme cihazını görücüye çıkardı. The Garmin Index BPM Smart Blood Pressure Monitor isimli cihaz, kan basıncını ölçerken çıkan verileri şirketin mobil uygulamaya Garmin Connect'e aktarıyor. Cihazın ekranı 16 inç.

Böylece kullanıcının bütün sağlık verileri tek bir uygulama üzerinden görüntüleniyor. Gerektiği durumda kullanıcının sağlık verileri; 7 gün, 4 hafta ve 1 yıllık raporlar halinde sağlık kurumlarıyla paylaşılıyor. Cihazın satış fiyatı 149,99 dolar olarak belirlenmiş. Garmin bu alanda çalışan tek şirket değil. Withings, 2011 yılında bir iPhone'a bağlanabilen tansiyon ölçme cihazını duyurmuştu.

2025 yılında ise giyilebilir teknoloji pazarının yüzde 18 büyüyerek 225 milyar dolara ulaşmasını bekleniyor. Garmin aslında otomotiv, havacılık, denizcilik gibi sektörlerde en bilinen GPS ve navigasyon cihazlarıyla dünyanın sayılı markaları arasında yer alıyordu. Şirket Vivofit adını verdikleri akıllı bileklik markasıyla giyilebilir teknoloji sektörüne adım attı. Vivofit yakılan kaloriyi ve kalp atış hızını ölçüyor ve kaydediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.