Uçan arabaları gerçeğe dönüştürmek isteyen, Larry Page destekli "Kitty Hawk" kapanıyor

Sebastian Thrun tarafından hayata geçirilen ve teknolojinin önemli isimlerinden Larry Page'in de desteğini alan uçan taksi girişimi Kitty Hawk, 12 yılın sonunda kapanma kararı aldı.
Uçan arabaları gerçeğe dönüştürmek isteyen, Larry Page destekli

Sebastian Thrun tarafından hayata geçirilen ve teknolojinin önemli isimlerinden Larry Page'in de desteğini alan uçan taksi girişimi Kitty Hawk, 12 yılın sonunda kapanma kararı aldı. Şirket, açıklamayı LinkedIn sayfası üzerinden yaptığı ve açıklamada "Kitty Hawk'ı bitirmeye karar verdik. Hala sırada ne olduğuna dair ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz." ifadesi kullanıldı. 

Kitty Hawk, 2010 yılında Page'in desteğiyle Thrun tarafından kurulmuştu. Page, uzun zamandır arkadaşı ve danışmanı olan Thrun'u şirkete liderlik etmesi için atamıştı. Kitty Hawk, bugüne kadar 111 uçak inşa etti ve filosu ile 25 binden fazla başarılı mürettebatlı ve mürettebatsız uçuş gerçekleştirdi. Bununla birlikte, bu program Haziran 2020'de kapatıldı; akabinde yaklaşık 70 çalışan işten çıkarıldı.

Kitty Hawk'ın, ilk olarak 2018'de ortaya çıkan iki kişilik, otonom bir uçan taksi olan Cora adında bir kamu projesi vardı. Cora, 2019'un sonlarında Boeing ile bir ortak girişime dönüştürüldü. Şimdiki adı Wisk olan ortak girişim, elektrikli, otonom bir şekilde uçan hava taksilerini geliştirmeye ve ticarileştirmeye çalışıyor. 2022'nin başlarında Boeing, Wisk'e 450 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Kitty Hawk kendi uçağının geliştirilmesini durdursa da Boeing ile ortak girişim şirketi Wisk Aero'da projelerine devam edecek. Zira Wisk sözcüsü Chris Brown, The Verge'e, hem Boeing hem de Kitty Hawk'ın yatırımcı olduğu güçlü bir finansal ve stratejik konumda olduklarını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.