Boeing ve Larry Page yatırımını artırıyor: Elektrikli hava taksi girişimi Wisk Aero, 450 milyon dolar yatırım aldı

Wisk Aero, 450 milyon dolarlık yatırımı, üretim ve iş gücünü güçlendirmek için kullanacak. 
Boeing ve Larry Page yatırımını artırıyor: Elektrikli hava taksi girişimi Wisk Aero, 450 milyon dolar yatırım aldı

Hava taksi başka bir deyişle (electric vertical takeoff and landing) eVTOL sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Bugün edindiğimiz bilgilere göre elektrikli hava taksi girişimi Wisk Aero, 450 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yatırımı üretim ve iş gücünü güçlendirmek için kullanacak. 

Şirket, 2019 yılında Boeing ile Google'ın kurucu ortağı Larry Page tarafından finanse edilen hava taksi şirketi Kitty Hawk arasındaki ortak girişim olarak kuruldu. Önümüzdeki beş yıl içinde dünya çapında 20 ülkede faaliyet göstermeyi hedefliyor. Bu süre içinde yılda 14 milyon uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. 

ABD merkezli şirketin hedefi bir hayal olarak tanımlanıyor. Çünkü henüz bu alandaki mevzuat çalışmaları bitmedi. Yani bu alanda çalışan hiçbir şirketin insan ya da ticari mal taşıma lisansı yok. Ama bütün bunlara rağmen uzmanların tahminlerine göre hava taksi pazarı 2035 yılına kadar 150 milyar dolarlık bir sektör haline gelecek. Ayrıca şirket, Yeni Zelanda hükümetiyle anlaştığını duyurdu. Wisk Aero, elektrikli otonom uçağı Cora'yı kullanarak ülkede hava taksi denemesi yapacak. 

Elektrikli otomobillerin başlattığı çevreci seyahat alternatifleri için ilk adımlarından biri 2017'de elektrikli hava taksi girişimi Lilium tarafından atıldı. 2017'nin Nisan ayında şirketin 'elektrikli hava taksi' ilk insansız testini başarıyla tamamladığını yazmıştık. Geçen günlerde Lilium Jet için batarya üreticisi ABB ile bir araya gelerek batarya üretme konusunda ortaklaşma kararı aldığı haberi gündeme gelmişti. ABB MegaWatt hızlı şarj altyapısı, bataryaların sadece 30 dakikada tamamen şarj edebilme imkanı sağlayacağı konuşulmuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.