Taşıyıcı annelik üzerine odaklanan dijital sağlık girişimi Nodal 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Bu ayın başında faaliyet göstermeye başlayan Nodal'ın kurucusu Brian Levine aslında bir doktor. Platform, taşıyıcı annelerin ebeveyn profillerini incelemesine ve onlarla bağlantı kurmasına izin veriyor.
Taşıyıcı annelik üzerine odaklanan dijital sağlık girişimi Nodal 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Taşıyıcı annelik üzerine odaklanan dijital sağlık girişimi Nodal 4,7 milyon dolar yatırım aldı. 4,7 milyon dolarlık yatırım turu Amplo tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında femtech alanında yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Scott Belsky, Chelsea Hirschhorn, Kate Ryder, Great Oaks Venture Capital ve Interplay Venture Capital vardı.

Bu ayın başında faaliyet göstermeye başlayan Nodal'ın kurucusu Brian Levine aslında bir doktor. Platform, taşıyıcı annelerin ebeveyn profillerini incelemesine ve onlarla bağlantı kurmasına izin veriyor. Taşıyıcı anne olmak isteyen kişiler ve bu yöntemle çocuk sahibi olmak isteyenler kendi profillerini oluşturuyor. Nodal, taşıyıcı annelerin hedeflenen ebeveynlerle bağlantı kurmasını sağlayarak taşıyıcı annelik bağlantı sürecini hızlandırmayı hedefliyor. 

Erken dönemde regl, hamilelik, doğurganlık ve kadınların cinsel sağlığı üzerine yoğunlaşan femtech uygulamaları kronik hastalıklar, uzaktan takip ve yaşa göre farklılaşan sorunlara odaklanmaya başladı.Bir diğer yandan tüp bebek konusuna odaklanan şirketler ön plana çıktı. Bu platformlar, kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Yani kadın sağlığını bir bütün olarak incelemeye başladılar. Yatırımcılar da bu alana rağbet göstermeye başladı.

Geçen Haziran ayında doğurganlık alanına odaklanan Oma Fertility 37,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, JAZZ Venture Partners, Root Ventures, Mithril Capital, Global Asset Capital ve Free Solo Ventures tarafından yönetildi. Yatırımın 29 milyonu yatırımcılardan geldi.  8,5 milyon dolarlık borç finansmanı ise Silicon Valley Bank tarafından sağlandı. Yeni gelen yatırım şirketin ABD operasyonunu genişletmek için kullanılacak.

2020 yılında kurulan şirket; tüp bebek, yumurta dondurma, embriyo transferleri ve yumurta bağışı üzerine çalışıyor. ABD merkezli Oma Fertility'nin ilk ürünü OMA Sperm Insight, tüp bebek sonuçlarını iyileştirmek için en sağlıklı spermi belirlemeyi amaçlıyor. Bunun için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Şirketin amacı ABD'de doğurganlık klinik ağı kurmak. Bir taraftan çocuk sahibi olmak isteyen herkese bu hizmeti erişebilir kılmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.