Türkiye İş Bankası'nın çevik çalışma modeli New HR Summit 2022 sahnesinde konuşuldu

Konferansımızın ilk konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Ali Yalçın ve Türkiye İş Bankası Çevik Yönetim Bölümü Alan Lideri Boğaç Devrimci, İş Bankası'nın çevik çalışma modeli ile ilgili detayları bizlerle paylaştı.
Türkiye İş Bankası'nın çevik çalışma modeli New HR Summit 2022 sahnesinde konuşuldu

İlk olarak 2019 yılında, Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile düzenlemeye başladığımız New HR Summit konferansımızın bu yıl 21 Eylül tarihinde düzenleneceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. New HR Summit 2022 konferansımızın ilk konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Ali Yalçın ve Türkiye İş Bankası Çevik Yönetim Bölümü Alan Lideri Boğaç Devrimci, İş Bankası'nın çevik çalışma modeli ile ilgili detayları bizlerle paylaştı.

Hikayelerinin 4 yıl önce başladığını belirten Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Ali Yalçın, yıllar önce geleceğin çalışma modelinin İş Bankası için ne olduğunu bulmak adına çalışmalara başladıklarını belirtti. Çevik çalışma modelinin İş Bankası içinde kalıcı olabileceğini düşünerek araştırmaya yaptıklarını belirten Yalçın, farklı disiplinlerden insanları bir araya getirerek çevik takımlar kurduklarını da aktardı.

Şu an için 150'ye yakın takım içinde toplamda 1300'ü aşkın çalışanla birlikte çevik bir şekilde çalıştıklarını belirten Türkiye İş Bankası Çevik Yönetim Bölümü Alan Lideri Boğaç Devrimci, çalışanların yüzde 45'inin ise IT alanında çalışan kişiler olduğunu paylaştı.

Temel hedeflerinin bankayı yataylaştırmak olduğunu da aktaran Devrimci, 20'ye yakın fonksiyonu çevikleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Dönüştürdükleri takımlarda farklı model uyguladıklarını da aktaran Devrimci, iş ihtiyacına göre farklı modeller denediklerini de belirtti.

Dönüşümü destekleyecek kurumsal süreçler hazırladıklarını da paylaşan Devrimci, müşteri odağını artırmak ve daha fazla ürün çıkarmaya odaklandıklarını da paylaştı. Bu süreçte takımların yüzde 60 - 70 seviyesinde daha hızlandığını gördüklerini de paylaşan Devrimci, programın genel itibarıyla hedefledikleri amaçlara ulaştığını da aktardı.

Mevcut kurumsal süreçlerin eskidiğini ve artık işe yaramadığını belirten Yalçın, çevik çalışma modelinden daha uygun bir model görmediğini de sözlerine ekledi. Yalçın, pandemiden önce çevik çalışma modeline başlamalarının onlara büyük bir fayda sağladığını da belirtti. 

Yeni ve rol ve sorumlulukların benimsenmesinin oldukça zor olduğunu aktaran Devrimci, çeviklik ve bürokrasiyi dengede yürütmenin çok kritik olduğunu da belirtti. Sahada yeni sorunların karşılarına çıktığını da aktaran Devrimci, bu nedenle takip mekanizmalarının çok önemli olduğunu da dile getirdi.

Ofislerini Türkiye'nin her yerine dağıttıklarını ve şu an 8 farklı ilde ofise sahip olduklarını belirten Yalçın, İK alanında bu tip yeniliklere destek vermek için var güçleri ile çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.