Ülkemizdeki insan kaynakları ekosistemini bir araya getiren New HR Summit 2022, tüm hızıyla devam ediyor. Oobeya - Testinium İş Birimi Direktörü Cem Aladoğan, Hiringloop kurucusu Enes Kök, Softtech İnovasyon Lideri Fatih Günaydın ve Anadolu Grubu Human Resources Manager'ı İsmail Kocaman'ın gerçekleştirdiği panelde İK'nın Web3 ve Metaverse'te yolunu nasıl bulacağı tüm detayları ile konuşuldu.
İnovasyonun insan kaynaklarına katma değer yaratması ve dijital dönüşümü desteklemesinin çok önemli olduğunu belirten Anadolu Grubu Human Resources Manager'ı İsmail Kocaman, Bi-Fikir ile birlikte kurum içi inovasyon ve girişimciliği desteklediklerini belirtti.
Temel amaçlarının inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak ve şirkete fayda sağlamak olduğunu da paylaşan Kocaman, çalışanların fikirlerini eğitim ve workshoplarla birlikte desteklediklerini de sözlerine ekledi. Bi-Fikir'in 8. yılında olduklarını da aktaran Kocaman, bugüne kadar projeler ile Anadolu Grubu'na 780 milyon TL'lik bir fayda sağladığını da aktardı.
Projelerin yarısının dijital olduğunu belirten Kocaman, 30 patent aldıklarını da paylaştı. Kocaman, gelecekte çalışma şeklinin radikal bir şekilde değişeceğini de sözlerine ekledi.
İşe alım süreçlerine odaklandıklarını belirten Hiringloop kurucusu Enes Kök, adaylar için sınavlar hazırladıklarını fakat uzunluk nedeniyle adayların sınavları yarıda bıraktığını dile getirdi. Bu nedenle yapay zeka ile birlikte sınav sürelerini kısalttıklarını paylaşan Kök, değerlendirilmeye ihtiyaç duyan noktaları yapay zeka ile gerçekleştirdiklerini de aktardı.
İK'cıların kullanabilecekleri soru setleri hazırladıklarını da paylaşan Kök, her aşamada yapay zeka olsa da insan elinin değmesi gerektiğini de belirtti. Metaverse'te işe alım süreçlerine odaklanan pek çok girişimin bulunduğunu belirten Kök, gelecekte bu alana doğru yol alacağımızı da paylaştı.
Blockchain, metaverse ve Web3 gibi kavramların dünyayı değiştirdiğini ve İK'nın da bundan etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu aktaran Softtech İnovasyon Lideri Fatih Günaydın, bu alandaki teknoloji yatırımlarının ciddi bir şekilde devam ettiğini de aktardı.
Gelecekte blockchain teknolojilerinin İK'nın en çok zaman harcadığı alanların başında yer alan işe alım süreçleri için çözümler sunacağını da belirten Günaydın, bu teknolojilerin İK'nın doğrulanabilir veri ihtiyacını çözeceğini de sözlerine ekledi. Blockchain, metaverse ve Web3'ün yeni iş kolları doğuracağını da paylaşan Günaydın, büyük bir çalışan ihtiyacının ortaya çıkacağını da belirtti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap