DALL-E 2, yapay zeka destekli görüntü oluşturma sistemi ile insan yüzlerini düzenlemeye izin veriyor

OpenAI, DALL-E 2 kullanıcılarının, yapay zeka destekli görüntü oluşturma sistemini kullanarak insan yüzlerini düzenleyebileceğini açıkladı. Şirket, kötüye kullanımı engellemek amacıyla yeni algılama ve yanıt teknikleri geliştirdi.
DALL-E 2, yapay zeka destekli görüntü oluşturma sistemi ile insan yüzlerini düzenlemeye izin veriyor

Geçtiğimiz nisan ayında, OpenAI'ın DALL-E'nin yeni bir sürümünü oluşturduğunu ve DALL-E 2'nun orijinal sistemin daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük gecikme süreli bir versiyonu olarak karşımıza çıktığını sizlerle paylaşmıştık. OpenAI şimdi de DALL-E 2 kullanıcılarının, yapay zeka destekli görüntü oluşturma sistemini kullanarak insan yüzlerini düzenleyebileceğini açıkladı. 

Bundan önce neler olduğuna da kısaca değinmek gerek. Yeni düzenleme haberinden önce OpenAI, kullanıcıların yalnızca gerçek olmayan yüzlerle çalışmasına ve bunları paylaşmasına izin veriyordu. Ancak tanınmış ünlülerin ve tanınmış kişilerin fotoğrafları da dahil olmak üzere gerçek bir kişiyi tasvir edebilecek herhangi bir fotoğrafın yüklenmesini yasaklıyordu. Yani şimdiki güncelleme, kişilerin kendi fotoğraflarını, tanıdıklarının fotoğraflarını düzenlemesine imkan verecek gibi duruyor. 

OpenAI, söz konusu yeniliği DALL-E 2 kullanıcılarına gönderdiği e-posta ile duyurdu. Bu e-postada, bir rekonstrüktif cerrahın hastalarının sonuçları görselleştirmesine yardımcı olmak için DALL-E kullandığı bilgisi paylaşıldı. Anlaşılan OpenAI'ın yüz düzenlemeye izin vermesinin özünde böyle örnekler yatıyor. Şirket ayrıca kötüye kullanımı engellemek amacıyla yeni algılama ve yanıt teknikleri geliştirdiklerini de belirtti. 

Paylaşılanlara göre OpenAI'ın hizmet şartları, rızaları olmadan kişilerin resimlerinin veya kullanıcıların haklarına sahip olmadığı resimlerin yüklenmesini yasaklamaya devam edecek. Ancak son dönemde deepfake içeriklerin artması ve bu içeriklerin gerçeklerden ayırt edilememesi nedeniyle OpenAI'ın kötüye kullanımın önüne geçip geçemeyeceği şu an için merak konusu.

DALL-E 2 şu anda davetli beta sürümünde kalmaya devam ediyor. OpenAI, ağustos ayının sonlarında, bir milyondan fazla insanın hizmeti kullandığını açıklamıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.