Dynamic Island özelliği tüm iPhone 15 modellerinde yer alabilir

Tedarik zinciri analisti Ross Young, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada iPhone 15 ailesinde yer alan tüm modellerin Dynamic Island özelliğine sahip olabileceğini duyurdu.
Dynamic Island özelliği tüm iPhone 15 modellerinde yer alabilir

7 Eylül tarihinde düzenlenen bir etkinlikle birlikte Apple'ın yeni ürünlerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Tanıtılan modeller arasında yer alan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ise "Dynamic Island" özelliği ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Hatırlatmak gerekirse 2017 yılında karşımıza çıkan iPhone X modeli ile birlikte çentikli bir tasarıma geçen iPhone ailesi, 5 yıldır benzer bir tasarım anlayışı ile birlikte yoluna devam ediyordu. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ile birlikte ise çentik konusunda büyük bir değişiklik yaşandı.

Çentiğin kapladığı alanı yüzde 30 oranında daha da küçülten Apple, Dynamic Island özelliği ile birlikte ise çentik alanını bir bilgilendirme ekranı olarak kullanıyor. Dynamic Island, bildirimlerinize, uyarılarınıza ve aktivitelerinize tek bir yerden interaktif olarak ulaşmanızı sağlıyor.

iPhone 14 ailesi ülkemizde resmen satışa sunulmadan iPhone 15 ailesi ile ilgili ilk bilgiler karşımıza çıkmaya başladı. Tedarik zinciri analisti Ross Young, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada iPhone 15 ailesinde yer alan tüm modellerin Dynamic Island özelliğine sahip olacağını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Dynamic Island özelliği şu an için sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde yer alıyor. Kısacası Ross Young tarafından aktarılan bilgilere göre Pro olmayan modeller de bir sonraki jenerasyonda çentik tasarımını değiştirecek ve Dynamic Island özelliğini kullanacak.

Ross Young tarafından aktarılan bilgilerin doğru olup olmadığını ise yaklaşık 1 yıl sonra öğreneceğiz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.