Geri dönüşüm sektöründe öne çıkan teknoloji trendleri

Plastik atıkların 2060 yılına kadar üç katına çıkması bekleniyor. Bu kapsamda geri dönüşümü sağlamak için öne çıkan teknoloji trendlerine yakından bakıyoruz.
Geri dönüşüm sektöründe öne çıkan teknoloji trendleri

Dünya genelinde her yıl 2,1 milyar ton çöp üretiliyor. Çöp, iklim değişikliği çerçevesinde dünyanın baş etmesi gereken en kritik konuların başında geliyor. Çöp miktarını azaltmak ve kaynakların tükenmesini önlemek için geri dönüşüm sektörü en önemli sektörlerden biri olarak konumlanıyor.

Geri dönüşümün tarihi Antik Yunan'a kadar uzanıyor

Bin yıllar önce kıtlığa tepki olarak Antik Roma'da yolların yapımında eski ve kırık çanak çömlek kullanılmış. Bu, geri dönüşüm kavramının ortaya çıkışının ilk örneği olarak tarihe geçti. 9'uncu yüzyılda Japonlar ise kullanılmış kağıtları yeniden dönüştürme işine girdi. İkinci Dünya Savaşı özellikle Avrupa'da geri dönüşümün en parlak dönemi olarak tarihe geçti. Ama geri dönüşüm sektörünün kritik yılları 70'li yıllar idi. Çünkü bu yıllarda iklim değişikliği artık bir mevzu olarak ülkelerin gündemine girmişti. Kamuoyunun gündemini ekolojik yıkımla mücadele, kirlilik ve atık yönetimi meşgul ediyordu. İlk resmi adım 1995'te ABD'den geldi. Ülke genelinde geri dönüştürülebilir malzemelerin özellikle plastiğin çöpe atılması yasaklandı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.