Walmart'ın sanal ürün deneme teknolojisi ile müşteriler modele dönüşüyor

“Be Your Own Model” (Kendi modeliniz olun) isimli teknoloji sayesinde müşteriler, giyim ürünlerinin üzerinde nasıl göründüğünü önceden görebilecek. 
Walmart'ın sanal ürün deneme teknolojisi ile müşteriler modele dönüşüyor

Walmart'ın gözlükler için sanal ürün deneme deneyimleri oluşturan AR şirketi Memomi'yi satın almak üzere harekete geçtiğini sizlere aktarmıştık. 2021'in Mart ayında sanal ürün deneme girişimi Zeekit'i de satın alan Walmart, çevrimiçi alışverişte sanal ürün deneme teknolojisini yayına almıştı. Şirket, şimdi de yapay zeka destekli sana ürün deneme (virtual try-on) teknolojisinin kapsamını genişletiyor. 

Şimdiye kadar Walmart müşterileri giyim ürünlerinde bir çok model arasından kendine en yakın bulduğu görünümü seçiyordu. Bundan böyle müşteriler, kendi fotoğrafları üzerinde ürünü deneyebilecek. “Be Your Own Model” (Kendi modeliniz olun) isimli teknoloji sayesinde müşteriler, giyim ürünlerinin üzerinde nasıl göründüğünü önceden görebilecek. 

Zeekit'in şirkete kattığı bilgisayar görüşü (computer vision) ve nöral ağ destekli teknoloji sayesinde giysilerin katalog görüntüleri analiz edilerek, modelin ürünü giymiş bir versiyonu yaratılabiliyor. Özellikle nöral ağ kullanımının ürünün farklı varyasyonları oluşturmakta kilit rol oynadığını söyleyebiliriz. Bu sayede ürünün farklı beden, renk, kol uzunluğu ve kumaş dökümü gibi detaylara sahip versiyonları ortaya çıkmış oluyor. 

Bugünden itibaren Champion ve Levi’s markalarının da dahil olduğu 270 binden fazla ürün “Be Your Own Model” kapsamında müşterilerin ilgisine sunulacak. Ayrıca özellik, Walmart Marketplace'te de desteklenecek. 

“Be Your Own Model” ile müşterilerin kendi fotoğrafları üzerinden ürün deneme gerçekleştirmesi hem web sürümü hem de mobil uygulama kullanıcılarına açılacak. İlk etapta iOS ve web kullanıcılarına sunulacak olan özellik önümüzdeki haftalarda Android kullanıcılarının da erişimine açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.