iOS 16'nın mutlaka bilinmesi gereken 10 özelliği

Özellikle kilit ekranındaki özelleştirme seçenekleri ile birlikte karşımıza çıkan iOS 16, hem fotoğraflar konusunda hem de çeviri uygulamasında önemli yeniliklere sahip.

iOS'in yeni versiyonu olan iOS 16'nın Apple tarafından düzenlenen WWDC 2022 çerçevesinde tanıtıldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Uzun süredir beta sürecinde olan iOS 16, final sürümü ile birlikte geçtiğimiz günlerde kullanıma sunuldu.

Bu videomuzda ise iOS 16 ile birlikte karşımıza çıkan önemli özelliklere yakından bakıyoruz. Özellikle kilit ekranındaki özelleştirme seçenekleri ile birlikte karşımıza çıkan iOS 16, hem fotoğraflar konusunda hem de çeviri uygulamasında önemli yeniliklere sahip.

iOS 16 ile birlikte farklı kilit ekranları oluşturma ve kilit ekranlarını dilediğiniz gibi kişiselleştirme özellikleri kullanıma sunuldu. Kilit ekranındaki en büyük değişiklik ise widget desteği. Gelen yeni özellik ile birlikte belirli widget'ları kilit ekranınıza ekleyebiliyorsunuz.

Şu an için sadece Apple'ın kendi uygulamalarının widget'larının desteklendiğini de ekleyelim. İlerleyen dönemde 3. parti uygulamaların widget'ları da kilit ekranına eklenebilecek. Gelen bir diğer önemli özellik ise Apple'ın kendi Çeviri uygulaması ile ilgili.

iOS 16 ile Çeviri uygulaması için Türkçe dil desteği de sunuldu. Sunulan en ilginç özelliklerden biri ise süjeyi arka plandan ayırma oldu. Bu özellik Fotoğraflar, Ekran Görüntüsü, Hızlı Bakış ve Safari'de kullanılabiliyor. Gelen diğer önemli özellikler arasında ise gelişmiş dikte özelliği, pil yüzdesi, yinelenen fotoğraflar, Fitness uygulaması ve klavye için haptic geri bildirim gibi özellikler bulunuyor. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.