Bilet.com, Seri A yatırım turunda 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde bilet super app'i olma yolunda ilerleyen seyahat deneyim platformu Bilet.com, Seri A turda yurt dışı yatırımcılardan 1.2 milyon dolar yatırım aldı.
Bilet.com, Seri A yatırım turunda 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde bilet super app'i olma yolunda ilerleyen seyahat deneyim platformu Bilet.com, Seri A turda yurt dışı yatırımcılardan 1.2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımcıların ismi açıklanmazken Bilet.com CEO’su Doç. Dr. Atakan Kurt, pandeminin etkilerinden tam anlamıyla kurtulamayan bir sektörde faaliyet göstermelerine rağmen hızlı büyümeyi her yıl sürdürdüklerini belirterek kendilerine güvenen yatırımcılara teşekkür etti.

2022 yılında 1.5 milyon, 2023 yılında ise 3 milyon bilet satışı hedeflediklerini belirten Kurt, etkinlik biletlemesi alanında ağustos ayı itibarıyla yurt dışına açıldıklarını belirtti. Kurt, diğer alanlarda da global açılımı devam ettirerek, dünya çapında bilet odaklı super app olmayı hedeflediklerini iletti. Bilet.com, Similarweb temmuz ayı verilerine göre Türkiye'nin en çok ziyaret edilen web siteleri arasında Turizm kategorisinde ilk 10’da yer aldı.

Müşterilerine baştan sona kesintisiz bir süreç sunarak, uygun uçak bileti ve otobüs bileti satışı amacıyla 2015’te hayata geçirilen Bilet.com, 2016 yılında feribot biletlerini, 2018 yılında eğlence biletlerini ve 2020 yılında ise araç kiralama özelliğini portföyüne ekledi. Bu alanlara online bilet platformları arasında ilk kez yer veren Bilet.com, aynı zamanda online İstanbulkart dolum hizmeti de sağlıyor. Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerin kart yüklemesinin de Bilet.com üzerinden yapılması planlanıyor. Şirket, yakın zamanda hizmetlerinin arasına otel rezervasyonunu da ekleyecek. 

Seri A yatırım turunun tamamlanmasıyla ilk defa yatırım alan Bilet.com, alınan yatırımla birlikte mevcut pazar payını artırmayı ve müşteri deneyimine odaklanmayı hedeflerken, aynı zamanda seyahat alanında farklı yurt dışı pazarlarda da hizmete başlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.