Jony Ive: "Çoklu dokunmatik ekran kullanan otomobil tasarımlarını beğenmiyorum"

Jony Ive, Vox Media Code konferansında yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Tim Cook ve Laurene Powell Jobs ile bir panel sırasında gazeteci Kara Swisher, Ive’a mevcut araba tasarım trendleri hakkında ne düşündüğünü sordu.
Jony Ive:

27 yıllık Apple kariyerine son vererek kendi şirketini kurmak için Apple'dan ayrılan baş tasarımcı Jony Ive, Vox Media Code konferansında yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Tim Cook ve Laurene Powell Jobs ile bir panel sırasında gazeteci Kara Swisher, Ive’a mevcut araba tasarım trendleri hakkında ne düşündüğünü sordu.

The Verge'ün haberine göre Ive, çoklu dokunmatik ekran kullanan otomobil tasarımlarını beğenmediğini, bu sistemlerin gereksiz bir arayüz örneği olduğunu söyledi. Fiziksel kontrole geri dönmenin zamanının gelmiş olabileceğini belirtti. Ardından gelen nasıl bir araba tasarlamak istediği sorusuna ise güldü ve bu soruya cevap vermeyeceğini söyledi. 

Araçlar teknolojinin gelişmesine paralel olarak her geçen gün yeni özelliklerle donatılıyor. Gelişen teknolojiler ve yeniliklerin temel amacı güvenlik ve sürüş konforu anlamında sürücüye kolaylık sağlamak. USB, navigasyon, dokunmatik ekran, start-stop, koltuk ısıtma bu özelliklerden sadece birkaçı.

Jony Ive, aslında bu konuda oldukça haklı. Uzun süredir fiziksel düğmelerin ve düğmelerin kaldırılmasının sürücü güvenliğini azaltıp azaltmadığı konusunda tartışmalar var. Dokunmatik paneller geçen yıllar içinde de daha hızlı, daha akıllı ve duyarlı hale gelse de İsveçli otomobil dergisi Vi Bilägare'in araştırması gösteriyor ki 1990'lı yılların ortasında araçlara entegre edilen bu teknoloji sanılanın aksine çok da güvenli değil. 2005 model 12 Volvo otomobilin üzerinde yapılan testler de bu savı doğrular nitelikte. Dört testten geçirilen bu araçların dokunmatik ekran teknolojisiyle donatılmış muadillerinden daha güvenli olduğu ortaya konuldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.