Apple Watch 8 Serisi yeni özellikleri ve fiyatıyla birlikte tanıtıldı

8'inci nesil yeni Apple Watch'ların tasarımı hemen hemen 7'inci nesil Apple Watch'larla aynı. Apple Watch 8 serisi, su ve toz geçirmiyor. Ayrıca çarpmalara da dayanıklı.
Apple Watch 8 Serisi yeni özellikleri ve fiyatıyla birlikte tanıtıldı

Apple, bugün "Far Out" ismini taşıyan etkinliğinde yeni nesil 3 akıllı saatini tanıttı. Tanıtım, kullanıcıların Apple Watch ile ilgili deneyimlerini anlattığı mektuplarla başladı. Apple Watch modellerini anlatmak için Jeff Williams sahnedeydi. 8'inci nesil yeni Apple Watch'ların tasarımı hemen hemen 7'inci nesil Apple Watch'larla aynı. Apple Watch 8 serisi, su ve toz geçirmiyor. Ayrıca çarpmalara da dayanıklı.

Apple Watch 8 Serisi, 47 mm’lik bir kasayla satışa sunulacak. Yani daha önceki Apple Watch kayışları bununla uyum sağlamayacak. Tasarım konusunda pek bir değişikliğe gidilmeyen akıllı saatler, sıcaklık, regli takibi ve kan şekeri ölçüm sensörü taşıyor. İki farklı sıcaklık ölçme sensörü yer alacak.

Gece ölçülen bilek sıcaklığı genel vücut sıcaklığı için iyi bir gösterge olabiliyor. Apple Watch Series 8’deki sensörler uyku sırasında bilek sıcaklığını her beş saniyede bir kontrol ediyor ve 0.1 °C kadar küçük değişimleri bile ölçebiliyor. Kullanıcılar egzersiz, uçak yolculuğu sonrası yorgunluk, hatta hastalık gibi etkenlere bağlı olarak referans sıcaklıkta geceden geceye oluşabilecek değişimleri Sağlık uygulamasında görebiliyor.

Böylece Apple'ın akıllı saatlerine uzun aradan sonra yeni bir sağlık özelliği gelmiş oldu. Bunun da özellikle kadın sağlığı ve doğurganlığı özelinde kullanılması planlanıyor. Apple, femtech tarafında da yer almak için çalıştığını ortaya koydu. Bir taraftan cihaz, kullanıcı ateşli bir hastalık geçirdiğinde veya siz daha hasta olduğunuzun farkında olmadan akıllı saat bunu tespit edecek. 

Trafik kazası algılama özelliği geldi

Bununla ilgili uyarıda bulunacak. Bu verileri doktorlarla paylaşacak. Apple Watch 8 serisinin bir diğer yeni özelliği ise kazaları tespit etmesi...  Apple, Trafik Kazası Algılama özelliğini sunabilmek için gelişmiş bir sensör füzyonu algoritması geliştirdi. Bu algoritma Apple Watch’taki yeni ve daha güçlü jiroskop ve ivmeölçerden yararlanıyor. Apple Watch’taki ivmeölçer, tüm akıllı saatlerdeki en yüksek dinamik aralığa sahip ivmeölçer olma özelliğini taşıyor. Algoritmayı oluşturmak amacıyla, profesyonel çarpışma testi laboratuvarlarında bu yeni hareket sensörlerinden elde edilen veriler toplandı. Yaygın olarak kullanılan binek otomobillerle gerçekleştirilen testlerde önden, arkadan, yandan darbe ve devrilme dahil, yaşanmış gerçek kazaların simülasyonları kullanıldı. Trafik Kazası Algılama özelliği, hareket verilerine ek olarak barometreyi, GPS’i ve iPhone’daki mikrofonu da girdi olarak kullanarak ciddi bir trafik kazasının göstergesi olabilecek benzersiz modelleri algılayabiliyor.

Apple Watch, ciddi bir trafik kazası algıladığında kullanıcıyla iletişim kuruyor ve 10 saniyelik bir geri sayımın ardından kullanıcı tepki vermezse acil çağrı merkezini arıyor. Kullanıcının aygıtının konumu acil durum müdahale ekiplerinin yanı sıra kullanıcının acil durum kişilerine de gönderiliyor. Apple Watch’taki Trafik Kazası Algılama özelliği ve iPhone kusursuz biçimde birlikte çalışarak kullanıcılara etkili bir şekilde yardım ulaştırılmasını sağlıyor. Ciddi bir trafik kazası algılandığında, kullanıcının yakınında bulunma olasılığı yüksek olan Apple Watch’ta acil çağrı merkezini arama arayüzü gösteriliyor. Ardından olabilecek en iyi bağlantı için erişim alanında bulunuyorsa iPhone üzerinden arama yapılıyor.

Apple Watch 8 pil performansı

Kullanıcıların daha da uzun süre bağlantıda kalmalarını sağlayan yeni Düşük Güç Modu, Apple Watch Series 8’de pil ömrünü uzatarak iPhone ile beraberken 36 saate kadar ulaştırabiliyor.2 Bu yeni mod Hep Açık Retina Ekran, otomatik antrenman başlatma, kalp sağlığı bildirimleri dahil birçok sensörü ve özelliği geçici olarak devre dışı bırakıyor veya sınırlıyor.

Apple Watch Series 8, farklı kişisel stillere uyum sağlamak üzere çeşitli kasa, renk ve kayış seçenekleriyle sunulacak. Tüm kayışlarla uyumlu olan Apple Watch Series 8, 41 mm ve 45 mm olmak üzere iki farklı boyutta alüminyum ve paslanmaz çelik kasa seçeneğiyle sunuluyor. Apple Watch Series 8 için alüminyum kasa renk seçenekleri yıldız ışığı, gece yarısı, gümüş rengi ve (PRODUCT)RED’den oluşuyor. Paslanmaz çelik kasa için ise gümüş rengi, grafit ve altın rengi seçenekleri bulunuyor. Apple Watch Studio ile Apple Watch Series 8 aynı koleksiyondaki herhangi bir kayış ile eşleştirilebiliyor.

Apple Watch Hermès de iki yeni kayış sunuyor: Yüzlerce mikro perforajdan oluşan sportif bir Hermès H motifine sahip H Diagonal ve parlak paslanmaz çelik zincirli, bileği iki tur saran noir deriye sahip Gourmette Metal. Ayrıca Lucky Horse adlı yeni ve eğlenceli Hermès saat kadranı yeni kayışları mükemmel bir şekilde tamamlıyor ve bileğinizi indirdiğinizde uyuyan, kaldırdığınızda ise canlanan animasyonlu bir at ile moda evinin binicilik köklerini vurguluyor.

Apple Watch 8'in fiyatı

Apple Watch 8 serisi modellerinin başlangıç fiyatı ise 399 dolar olacak. 16 Eylül'de ise satışa sunulacak, Apple Watch 8'in Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Türkiye fiyatı ise 7 bin liradan fazla...

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip edeceğimiz etkinlik ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.