Güneş enerjili elektrikli otomobil geliştiren Lightyear 85 milyon dolar yatırım aldı

Richard Branson'ın da yatırım yaptığı Hollanda merkezli elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, Eylül 2016'da kuruldu. Bütünüyle güneş enerjisiyle çalışan batarya geliştiren şirket, elektrikli araba olan Light 0'ı 2019 yılında tanıttı.
Güneş enerjili elektrikli otomobil geliştiren Lightyear 85 milyon dolar yatırım aldı

Güneş enerjili elektrikli otomobil geliştiren Lightyear 85 milyon dolar yatırım aldı. Invest-NL yeni yatırım turunda yer aldı. Geçen Haziran ayında ilk araba modelini piyasaya tanıtan şirketin aldığı yatırımla toplam yatırım miktarı 100 milyon dolara yükseldi. 

Richard Branson'ın da yatırım yaptığı Hollanda merkezli elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, Eylül 2016'da kuruldu. Bütünüyle güneş enerjisiyle çalışan batarya geliştirdi. Üretimine bu yılın sonunda başlanacak olan araçtan 946 adet üretileceği ve araç fiyatının ise 250 bin Euro olacağı açıklandı.

Aslında şirket, piyasanın üzerinde bir rakam talep ediyor. Çünkü elektrik enerjisiyle 600 kilometreden fazla menzil sunan Lightyear 0, bu menzilin 70 kilometresini üzerindeki güneş panelleriyle yapıyor. Aracın Hollanda gibi güneşin pek olmadığı iklimlerde iki ay, İspanya, Portekiz gibi daha sıcak iklimlerde yedi ay boyunca şarj etmeden şehir içi kullanım imkanı sunacağı iddia ediliyor.

Rekabetin her geçen gün kızıştığı elektrikli otomobil piyasasında yeni markalar alana giriyor. Güneş enerjili elektrikli araba geliştiren şirketler de ön plana çıkıyor. Almanya merkezli Sonos bunlardan biri. Şirket, kısa bir süre önce gelecek sene yeni aracının piyasaya sürüleceğini açıkladı. 

Bir taraftan geçen Temmuz ayında Tesla, Ford, Rivan gibi elektrikli otomobil üreticilerin ürettiği araçların fiyatları artmaya başladı. Hatta geçen hafta GMC Hummer'ın fiyatı 6 bin 250 dolar daha yükselerek fiyatı 105 bin dolar oldu. Bunun böyle olmasının nedeni batarya ve araç üretimindeki maliyet artışı geliyor. Bir taraftan küresel olarak devam eden lojistik meselesi bu araçların üretimini etkileyerek içten yanmalı motorlu araçlara göre fiyatların yüzde 50 yükselmesine neden oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.