Siber güvenlik yatırımları, 2020'den bu yana en düşük seviyede

Global siber güvenlik yatırımları 2. çeyrekte yüzde 32 düşüşle 4.4 milyar dolara geriledi, bu da sektörün 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördüğü anlamına geliyor. 
Siber güvenlik yatırımları, 2020'den bu yana en düşük seviyede

Dijitalleşmenin en hızlı olduğu dönemdeyiz. Pandemi ile varlığını her geçen gün baskın bir şekilde hissettiren dijital dönüşüm, her ne kadar hayatlarımızı kolaylaştırsa da özellikle kurumsal firmalar için bazı sıkıntıların doğmasına da neden oldu. Neredeyse her alanda her türlü verinin sanal ortamda saklanması ile yıllardan beri süregelen bir problem diyebileceğimiz siber güvenlik sorunu daha yoğun bir şekilde hissedilmeye başlandı. Bu kapsamda siber güvenlik şirketlerinin varlığı artarken şirketlerin hizmet alanları da çok yönlülük kazandı.

Öncelikle, siber güvenlik nedir ondan kısaca bahsetmek gerek. Siber güvenlik, bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü niyetli saldırılardan koruma uygulaması olarak tanımlanabilir. Bilgi teknolojisi güvenliği veya elektronik bilgi güvenliği olarak da bilinir. Terim, işletmeden mobil bilişime kadar çeşitli bağlamlarda geçerlidir ve birkaç ortak kategoriye ayrılabilir. Ağ güvenliği, uygulama güvenliği, bilgi güvenliği, operasyonel güvenlik, olağanüstü durum kurtarma ve iş sürekliliği ve son kullanıcı eğitimi bu kategoriler arasında sayılabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.