LG TV'ler için yeni NFT pazar yeri: LG Art Lab

LG'nin pazar yeri LG Art Lab, TV üzerinden NFT alım satımı ve sergilenmesini mümkün kılıyor. 
LG TV'ler için yeni NFT pazar yeri: LG Art Lab

Ocak ayının ilk günlerinde Samsung TV'lere "NFT desteği" geleceğini sizlere aktarmıştık. Mart ayında Nifty Gateway ile iş birliği yapan Samsung, mart ayında QLED ve  Neo QLED TV serisi üzerinden kullanıcıların NFT'leri görüntüleyebilmesini ve alım satım yapmasını sağlayacağını açıkladı. 

LG ise yeni pazar yeri LG Art Lab ile geç de olsa NFT dünyasının bir parçası olmaya kararlı. LG'nin pazar yeri, TV üzerinden NFT alım satımı ve görüntülenmesini mümkün kılıyor. 

Şu an için yalnızca ABD'deki kullanıcıların ilgisine sunulan LG Art Lab, webOS 5.0 ve üstü sürümlerle çalışan LG TV'lerde kullanılabiliyor. Pazar yerinde sergilenecek  ilk NFT, Barry X Ball iş birliğinde üretilen metal görünümlü bir heykel serisini barındıracak ve 22 Eylül tarihinde LG Art Lab'de yerini alacak. 

LG Art Lab'İ denemek isteyen kullanıcılar, uygulamayı LG'nin ana ekranından indirebiliyor. Ancak şu an için pazar yerinin durağan hali dikkat çekiyor. Yine de 22 Eylül'den sonra uygulamanın hareketleneceğini söylemek mümkün. 

LG Art Lab'de yer alan NFT'Leri satın almak için, ekranda açılan QR kodu taratarak Wallypto uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Alım satım işlemleri için öncelikle USDC almanız gerektiğini belirtelim. 

Ayrıca LG Art Lab pazar yerinin Hedera ile inşa edildiğini belirtmekte fayda var. Blockchain yerine Hashgraph'i kullanan Hedera, 2012-2016 yılları arasında Amerikalı yazılımcı Leemon Baird tarafından geliştirildi. Hedera Hashgraph fikir birliğini virtual voting ve gossip about gossip (dedikodu hakkında dedikodu) yöntemlerini birlikte kullanarak sağlıyor. Böylece işlemler daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. Hız derken, saniyede 10 binden fazla işlemi kastettiğimizi belirtmekte fayda var.

LG'nin Hedera'nın küresel yönetim konseyinde yer alması ise Hedera'yı bu proje için ideal bir partner haline getiriyor. Hedera Hashgraph hakkında detaylı okuma için "Blockchain sadece bir başlangıç olabilir mi?" başlıklı yazımızı inceley3bilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.