Airpods Pro 2, 7 Eylül'de Apple'ın Far Out etkinliğinde tanıtılacak

İkinci nesil Airpods Pro'nun da Apple'ın Far Out etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.
Airpods Pro 2, 7 Eylül'de Apple'ın Far Out etkinliğinde tanıtılacak

iPhone 14 ailesinin 7 Eylül tarihinde Far Out etkinliğinde tanıtılacağını sizlere aktarmıştık. Etkinlik ile karşımıza çıkması beklenen diğer Apple ürünlerinin ise yeni Apple Watch modelleri ve ikinci nesil AirPods Pro olarak ön plana çıktığını belirtmiştik. 

Teknoloji yazarı Mark Gurman'ın kaleme aldığı makale iddialarımızı destekliyor ve ikinci nesil Airpods Pro'nun da etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Makalesinde daha önce AirPods Pro'nun 2022'de tanıtılacağını önceden duyurduğunu hatırlatan Gurman, şimdi de AirPods Pro 2 için ilk kez büyük gösterimin 7 Eylül Çarşamba günü gerçekleşeceğini ifade etti. 

Söylentilere göre AirPods Pro 2, Apple’ın H1 işlemcisine sahip olacak. Ayrıca AirPods Pro 2'nin daha yüksek ses kalitesine sahip olması bekleniyor. Bunun için  Apple'ın kayıpsız ses sıkıştırma teknolojisinden (Lossless Audio Codec - ALAC) ya da Bluetooth 5.2 desteğinden faydalanılacağı konuşuluyor. Eğer Airpods 2, kayıpsız ses sıkıştırma teknolojisinden faydalanırsa, Bluetooth desteğine ihtiyaç duymayacak. Öte yandan Bluetooth 5.2 desteği ile ilerlemeye karar verirse, LE Audio çatısı altında yer alan Low Complexity Communications Codec (LC3) teknolojisinden yararlanacak. 

Tasarım alanındaki yeniliklere bakıldığında ise AirPods Pro 2'nin tıpkı Beats Fit Pro gibi kulak içi kanat ucu (in-ear wing tip) tasarımına sahip olacağı konuşuluyor. Bununla beraber söylentilere göre, AirPods Pro 2 şarj kutusu, Apple’ın Bul (Find My) uygulaması kullanıldığında ses çıkararak bulunabilecek.

Etkinlikte tanıtılacak iPhone 14 ailesinin ise iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere 4 modelden oluşması bekleniyor. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.