PROOF, Andreessen Horowitz'in (a16z) liderlik ettiği turda 50 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce True Ventures ve Alexis Ohanian'ın fonu 776'dan yatırım alan PROOF, yeni adıyla a16z yani Andreessen Horowitz'den 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 
PROOF, Andreessen Horowitz'in (a16z) liderlik ettiği turda 50 milyon dolar yatırım aldı

NFT koleksiyonerleri ve sanatçıları için önemli ve kapalı bir topluluk olan PROOF'un, aynı zamanda satış rakamlarıyla rekor kıran Moonbirds gibi NFT koleksiyonlarına da ev sahipliği yaptığını sizlere aktarmıştık.

Digg'in kurucu ortağı Kevin Rose ve Pluralsight'ın ürün tasarımcısı Justin Mezell tarafından kurulan PROOF, yeni bir yatırım turuna imza atarak dün a16z'den A serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna Collab Currency, Flamingo DAO, SV Angel, True Ventures, 776, ve VaynerFund katılım gösterdi. Topluluğun daha önce True Ventures ve Alexis Ohanian'ın fonu 776'dan yatırım aldığını hatırlatalım. 

a16z'den Sriram Krishnan, kaleme aldığı bir blog gönderisinde yatırımın detaylarını paylaştı. Krishnan, PROOF'u heyecan verici yapan şeyin, deneyimli bir kurucu ekibin, gerçekten topluluğa odaklanarak ilginç teknoloji ve ürün deneyimleri oluşturması ile birleşmesi olduğunu söyledi. Krishnan sözlerini şöyle devam ettridi: 

Yeni nesil büyük ana akım medya franchise'larının topluluklar tarafından sahiplenileceğine ve yönetileceğine inanıyoruz ve PROOF tam da bunu bize gösteren şirketlerden biri.

Krishnan, firmanın Kevin Rose'u Digg'i kurduğu günlerden beri tanıdığını ve son birkaç yıldır kripto alanındaki çalışmaları nedeniyle şirket içindeki pek çok kişiye yabancı olmadığını belirtiyor. Kevin Rose'un liderliğinin Justin Mezell'in tasarım yeteneğiyle buluştuğu bu ekibi ortak olarak değerli bulduğunu da sözlerine ekliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.