"Pro" Apple Watch modeli, uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre "Pro" Apple Watch modeli de uydu iletişim bağlantısı özelliği ile karşımıza çıkabilir.

7 Eylül tarihinde tanıtılacak olan iPhone 14 ailesinin uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre "Pro" Apple Watch modeli de uydu iletişim bağlantısı özelliği ile karşımıza çıkabilir.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Ağustos ayında iPhone 13 modeller için uydu iletişim bağlantısı özelliği getirilebileceği ile ilgili sızıntılar ortaya çıkmıştı. iPhone 13 ailesi ile kullanıma sunulmayan uydu iletişim bağlantısı özelliği, iPhone 14 modelleri ve Apple Watch Pro ile kullanıma sunulacak gibi görünüyor.

Uydu iletişim bağlantısı, şebeke olmayan yerlerde bile uydu desteği sayesinde arama yapma, SMS gönderme ve internet erişimi gibi özellikler sunuyor. İlk etapta arama yapma, SMS gönderme ve internet erişimi gibi özelliklere yoğunlaşmayacak olan Apple, bu özelliği sadece acil durum mesajlarının gönderilmesi için kullanacak.

Özellik sayesinde göndermek istediğiniz mesaj, acil durum kişilerinize gidecek ve telefonları rahatsız etme modunda olsa bile bildirim gidecek. Son olarak acil durum mesajları ile birlikte lokasyon ve sağlık verisi gibi acil durumlarda hayat kurtarabilecek verilerin paylaşılabileceğini de ekleyelim.

Apple'ın "Far Out" ismini taşıyan etkinliğinde 3 farklı Apple Watch modelinin tanıtılması bekleniyor. Bu modeller ise Apple Watch Series 8, yeni Apple Watch SE ve ekstrem sporlara odaklanan Apple Watch Pro modeli olarak karşımıza çıkıyor. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre uydu iletişim bağlantısı özelliği şu an için sadece Pro modeli için kullanıma sunulacak.

Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.