Meta Horizon'ın GMY'si şirketi neden terk etti?

Zuckerberg'in Metaverse vizyonunun gerçekle uyuşmaması tepkilere neden olmasının ardından Meta Horizon'ın GMY'sinin şirketten ayrılması dikkat çekti.
Meta Horizon'ın GMY'si şirketi neden terk etti?

Geçtiğimiz hafta Mark Zuckerberg'in Metaverse vizyonunun gerçekle uyuşmaması tepkilere neden olduğunu sizlere aktarmıştık. Meta şimdi de Meta Horizon'ın GMY'si Vivek Sharma'nın bu hafta şirketten ayrılması ile gündemde. Sharma’nın ekibi Meta’s metaverse GMY'si Vishal Shah'a bağlı olarak çalışacak. 

Sharma, ayrılık konusunda sessizliğini korurken,  Meta sözcüsü Bryan Pope bu iddiaları doğruladı. Pope, Sharma’nin yeni kariyer fırsatlarının peşinden gitmek için şirketi bıraktığını açıkladı. Poep açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Vivek'in son altı yıl boyunca Marketplace, oyun ve metaverse ekiplerimizdeki uçtan uca katkıları için minnettarız ve ona iyi dileklerimizi sunuyoruz. Onun liderliği sayesinde Horizon ürün grubu, iddialı bir vizyona sahip güçlü bir ekip kurdu ve çalışmalarına daha yeni başladı. Meta, büyük liderler yetiştirmek için bir kaynak olmaya devam ediyor ve Vivek'in, kariyerinin bir sonraki bölümünde neler başaracağını görmekten heyecan duyuyoruz."

Tüm bu açıklamalara rağmen zamanlamanın soru işaretleri doğurduğunu söyleyebiliriz. Zuckerberg, iki hafta önce Horizon Worlds'ün Fransa ve İspanya'daki kullanıcılara açıldığını duyurmak için Horizon Worlds'ten bir  selfie paylaştı.. Hatırlarsanız, söz konusu Avatar, Zuckerberg'in Avatar Mağazası'nı duyurduğunda da karşımıza çıkmıştı. 

Oysa Zuckerberg, 2021'deki Connect etkinliğinde tüm bu Metaverse vizyonunu, 3D gerçekçi bir Avatar üzerinden izleyicilere aktarmıştı. Ancak şirketin Metaverse projesinin kalbi Horizon Worlds'te Zuckerberg'in Avatarı, Connect etkinliğinde gösterilen Avatar'dan çok daha eski kafalı bir tasarıma sahip olması eleştiri konusu olduç 

Tanınmış teknoloji yazarı Rachel Metz, geçtiğimiz hafta paylaştığı bir tweette Zuckerberg'in vizyonu ile mevcut Metaverse ortamındaki avatar arasında dağlar kadar fark olduğuna dikkat çekti. Ayrıca bir Snapchat filtre üreticisi Matt Reed, yüzünüzü Zuckerberg'in avatarına dönüştüren bir filtre yayınladı.

Zuckerberg, yeni bir paylaşımla Horizon'ın yeni bir tasarıma kavuşacağını duyursa da, bu tepkiler, şirketin Metaverse vizyonunun sorgulanmasına neden oldu. Dolayısıyla tepkilerin ardından Meta Horizon'ın GMY'sinin şirketten ayrılması dikkat çektiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.