Turkcell, Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu'nun yüzde 20'sini satın aldı

Siber güvenlik sektörümüzün köklü markaları arasında yer alan Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Turkcell'den yeni bir yatırım aldı.
Turkcell,  Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu'nun yüzde 20'sini satın aldı

Ülkemizin en önemli GSM operatörlerinden olan Turkcell'in dijital banka kurmak adına ilk adımı attığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde ise Turkcell'in, Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu'na yatırım yapabileceği ortaya çıkmıştı.

Siber güvenlik sektörümüzün köklü markaları arasında yer alan Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu tarafından aktarılan bilgilere şirket, Turkcell'den yatırım aldı. Söz konusu yatırım, Turkcell'in kurumsal girişim sermayesi fonu “Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” üzerinden gerçekleşti.

Yatırım ile birlikte Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu'nun yüzde 20 hissesi de Turkcell'e geçmiş oldu. Turkcell ve Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

İşlem onayı için Rekabet Kurumu başvurusunun yapıldığını belirten Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu CEO’su Murat Hüseyin Candan, bu ortaklığın ortaya çıkmasındaki temel motivasyonun ise oluşacak sinerjiyle birlikte “Türkiye Siber Güvenlik Ekosisteminin” güçlenmesini ve sektör ihracatının artırılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

2008 yılında kurulan ve 300'den fazla çalışanı ile birlikte müşterilerine altyapı çözümleri, hizmet ve danışmanlık sunan Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu, İstanbul, Ankara, Katar, Azerbaycan ve Amsterdam ofisleriyle faaliyet gösteriyor. Son olarak Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu'nun finans, bilişim, otomotiv, turizm, lojistik, sağlık başta olmak üzere toplamda 20’den fazla sektöre siber güvenlik çözümleri sunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.