Dijital eczane girişimi Lifepack 7 milyon dolar yatırım aldı

Şirket, reçetesiz, takviye edici ve kronik hastalar için ilaç öneriyor. Bir mobil sağlık uygulaması olan şirket, doktor ve eczacılardan oluşan bir ekiple kullanıcılara danışmanlık veriyor.
Dijital eczane girişimi Lifepack 7 milyon dolar yatırım aldı

Endonezya merkezli dijital eczane girişimi Lifepack 7 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu Golden Gate Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırımın iş süreçlerinin geliştirilmesinde ve yeni ilaç depoları kurulmasında kullanılacağı açıklandı

2020 yılında John Kwari ve Natali Ardianto tarafından faaliyete geçti. Şirket, reçetesiz, takviye edici ve kronik hastalar için ilaç öneriyor. Bir mobil sağlık uygulaması olan şirket, doktor ve eczacılardan oluşan bir ekiple kullanıcılara danışmanlık veriyor. Lifepack'in Jakarta ve Surabaya'da iki ilaç deposu bulunuyor.  Şirketin verdiği bilgilere göre, Endonezya'da eczacılık sektörünün 2025'te 20 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ama online eczacılık hizmetleri toplam pazarın sadece yüzde 3,5'ini oluşturuyor. Dolayısıyla Lifepack bu alanda kritik bir noktada konumlanıyor.

Sağlık sektörü pandemiden etkilenen alanların en başındaydı. Sektörün birçok alanı dijital platformlara taşındı. Bu durumdan eczaneler de etkilendi. Bu noktada dijital eczane girişimcilerin yani eczacılık sektörünün popülaritesi arttı.

Geçen Ocak ayında dijital eczane girişimi Alto, Softbank Vision Fund liderliğindeki 200 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli girişimin toplam yatırım miktarı 550 milyon dolara çıktı. Şirket, Esas Ventures'ın da dahil olduğu 25 yatırımcı tarafından destekleniyor. Şirket, 2015 yılında eski Facebook çalışanları tarafından kuruldu. Alto, reçeteli ilaçları her gün tüketicilerin adreslerine ileten bir girişim olarak tanımlanıyor. Şirket, sistem aracılığıyla doktorlar tarafından onaylanan reçeteli ilaçları evlere teslim ediyor. Girişim, geçen yıl gelirini 700 milyon doların üzerine çıktığı açıkladı. Alto şu an ABD'nin 12 eyaletinde faaliyet gösteriyor.

İki sene önce 2017 yılında kurulan New York merkezli dijital eczane girişimi Medly, Volition Capital ve Greycroft'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Horsley Bridge Partners ve Lerer Hippeau oldu. Marg ve Sahaj Patel tarafından kurulan Medly Pharmacy, aynı gün reçeteli teslimat sağlayan ana şirket Medly Health altında tam hizmet veren, dijital bir eczane. Medly, fiziksel perakende satış yerlerinden müşterilerin evlerine ücretsiz reçete teslimatı sağlıyor. Girişim, hastaların telefonla veya kısa mesajlarla aynı gün teslimatı planlamasına olanak tanıyor. Hastalar, ilaçlarının taşındığı yeri izlemek için bir uygulama kullanabiliyorlar. Medly ayrıca hastaların ilaçlarını alabilecekleri fiziksel mağazalara da sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.