Hemşireleri odağına alan dijital sağlık girişimi Incredible Health 80 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı

ABD genelinde 600 hastane ile çalışan Incredible Health, her iki dakikada bir hemşirelere iş fırsatları sunuyor. 2021 yılında yüzde 500 büyüyen şirket, 10 binden fazla kullanıcıya sahip.
Hemşireleri odağına alan dijital sağlık girişimi Incredible Health 80 milyon dolar yatırım alarak unicorn seviyesine ulaştı

Hemşireleri odağına alan sağlık girişimi Incredible Health 80 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla ABD merkezli girişimin değerlemesi 1,5 milyar doları geçti. 80 milyon dolarlık yatırım, Base10 Partners tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında Andreessen Horowitz, Obvious Ventures, Workday CEO'su Chano Fernando, Andre Iguodala, Stardust Equity, 444 Capital Fund aracılığıyla TikTok'ta tanınan Charli and Dixie D’Amelio yer aldı.  

Iman Abuzeid ve Rome Portlock tarafından faaliyete geçen şirket, hemşireleri desteğe ihtiyaç duyan sağlık tesisleriyle doğrudan eşleştiriyor. ABD genelinde 600 hastane ile çalışan Incredible Health, her iki dakikada bir hemşirelere iş fırsatları sunuyor. Yani 20 günden az sürede iş bulmasını sağlıyor. 2021 yılında yüzde 500 büyüyen şirket, 10 binden fazla kullanıcıya sahip. Aynı anda hem hastanelerin hem de hemşirelerin iş arama ilanı çıkmasına izin veriyor.

Covid-19 pandemisi, en çok sağlık sektörünü ve bu sektörde çalışanları zorladı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sağlık çalışanlarının uzun saatler çalışmasına neden oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı. Özellikle bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasındaydı. Bu yüzden bu alanda çalışan şirketler yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Geçen Nisan ayında Clipboard Health, 80 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Sequoia Capital ve IVP tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında Y Combinator, Kafeinli Sermaye, Başlatılmış Sermaye ve SciFi VC yer aldı. Bu yatırımla 2016 yılında kurulan şirketin değerlemesi 1.3 milyar dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın ise şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanacağı açıklandı. ABD merkezli şirket, Wei Deng tarafından faaliyete geçirildi. Bir çeşit pazar yeri olarak tanımlana şirket, sağlık personelini klinik desteğe ihtiyaç duyan sağlık tesisleriyle doğrudan eşleştiriyor. Çalışanlar vardiyaları rezerve edebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.