Son çeyrekte 14 milyondan fazla kullanıcı kazanan Disney+'ın toplam abone sayısı 150 milyonu aştı

Disney'in dijital yayın platformları Disney+, ESPN+ ve Hulu'nun toplam abone sayısı Netflix'i geride bıraktı.
Son çeyrekte 14 milyondan fazla kullanıcı kazanan Disney+'ın toplam abone sayısı 150 milyonu aştı

Haziran ayının ortasında ülkemizdeki faaliyetlerini başlatan dijital yayın platformu Disney+, son çeyrek kazançlarını açıkladı. Şirketin paylaştığı bilgilere göre Disney+, 14.4 milyon abone ekleyerek 10 milyonluk beklentileri aştı. Bununla birlikte Disney+'ın toplam abone sayısı da 152.1 milyona ulaştı

Şirket ayrıca, Disney+ için 2024 tahminini 215 ila 245 milyon aboneye düşürdüğünü de duyurdu. Şirketin önceki hedefi 230 ila 260 milyon arasında abone kazanmaktı, ancak Disney, hem en yüksek hem de en düşük sınırda hedeflerini biraz düşürdü. Şirket, Disney+’ın 2024 mali yılının sonunda kârlı hale geleceği beklentisini yineledi.

Şirket, uluslararası Disney+ abonelerinin 6 milyon artarak 49,2 milyona ulaştığını bildirdi. Yani aboneliklerin büyük bir kısmı ABD ve Kanada dışından gelmiş oldu. Bununla birlikte Disney, ABD'de 8 Aralık'tan itibaren reklamsız Disney+ aboneliğinin fiyatını mevcut 7,99 dolardan ayda 10,99 dolara yükselttiğini duyurdu.

Disney, Disney+ Hotstar yayın hizmeti için Hindistan Premier Ligi haklarını yenilememesi nedeniyle Disney+ tahminini düşürdü. Disney’in Finans Direktörü Christine McCarthy, Hotstar hariç, Disney+ abonelerinin 2024′ün sonuna kadar 135 milyon ile 165 milyon arasında olması gerektiğini söyledi. Hotstar aboneleri için maksimum sayının 80 milyon olduğu belirtildi. 

Son çeyrek sonunda Hulu'nun 46,2 milyon abonesi ve ESPN+'ın 22,8 milyon abonesi bulunuyor. Bu sayılar, Disney'in akış servisi aboneliklerini toplamda 221,1 milyona ulaştırıyor. İşin ilginç kısmı da burada başlıyor, zira bu toplam, şirketin toplam yayın hizmetlerinin toplam abonelerde Netflix'i geçtiği anlamına geliyor. Netflix, neredeyse 970 bin abone kaybettikten sonra üçüncü çeyreğinde globalde toplam 220.67 milyon abonesi olduğunu açıklamıştı. Yani Disney, uzun süredir pazar lideri olan Netflix'in tahtını ele geçiriyor gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.