Microsoft, 3D emoji tasarımlarını açık kaynaklı olarak yayınladı

Yaklaşık 1 yılın ardından Microsoft, akışkan emojileri Github'da yayınlayarak, geliştiricilerin kullanımına açtı. 
Microsoft, 3D emoji tasarımlarını açık kaynaklı olarak yayınladı

Microsoft, geçen yıl Windows11 düzenlemesi kapsamında Emoji karakterlerini yeniden tasarladığını duyurmuştu. Şirket, yeniden tasarladığı emojileri "akışkan" olarak nitelendirmişti. Yaklaşık 1 yılın ardından Microsoft, akışkan emojileri Github'da yayınlayarak, geliştiricilerin kullanımına açtı. 

Bundan sonra hemen hemen herkes, bu akışkan emojileri dilediği gibi değiştirip kullanabilecek. Tamamen 3 boyutlu sürüm, temel rengini koruyan ancak dokuları ve gradyan görünümü devre dışı bırakan düz renkli bir sürüm ve de tek renkli yüksek kontrastlı bir sürüm olmak üzere her açık kaynak emojinin 3 farklı sürümü bulunuyor.

Toplamda 1500'den fazla emojiyi kullanıma açan şirket, yine de her emoji tasarımını açık kaynaklı olarak yayınlanmadı. Örneğin, Microsoft ile özdeşleşen ataç animasyonu Clippy'ye benzeyen emojisi açık kaynaklı emojiler arasında yer almıyor. Aynı şekilde Windows logolarını içeren emojiler de açık kaynak olarak yayınlanmadı. 

Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin tasarladıkları emojiler, yalnızca kendi işletim sistemlerinde çalışıyor olsa da; Microsoft'un emojileri açık kaynaklı olarak yayınlaması, geliştiricilerin kendi uygulamalarında bu emojileri kullanmasına imkan tanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.