iPhone 14 Pro ve Pro Max tahmin edilenden daha pahalı olabilir

Merakla beklenen iPhone 14 modelleri ile ilgili açıklamalarda bulunan ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ailesinin seleflerine göre daha pahalı bir şekilde satışa sunulabileceğini paylaştı.
iPhone 14 Pro ve Pro Max tahmin edilenden daha pahalı olabilir

Önümüzdeki Eylül ayında iPhone 14 ailesini tanıtacak olan Apple, sanal keynote'un hazırlıklarına başladığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Merakla beklenen iPhone 14 modelleri ile ilgili açıklamalarda bulunan ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ailesinin seleflerine göre daha pahalı bir şekilde satışa sunulabileceğini paylaştı.

iPhone 13 ailesindeki tüm iPhone modellerin ortalama satış fiyatı ile iPhone 14 ailesinin üyelerinin potansiyel ortalama satış fiyatlarını karşılaştıran Kuo, iPhone 14 ailesinin ortalama satış fiyatı anlamında iPhone 13 ailesine oranla yüzde 15 daha yüksek bir ortalama satış fiyatına sahip olabileceğini aktardı.

Kuo'ya göre iPhone 14 ailesinin ortalama satış fiyatının artmasına neden olabilecek etkenler ise Pro ve Pro Max modellerindeki potansiyel fiyat artışı ve artan sevkiyat masrafları. Bu durumun temel nedenlerinden bir diğeri ise iPhone ailesinin en uygun fiyatlı üyelerinden olan iPhone 13 mini modelinin satıştan kalması.

iPhone 14 ailesi de tıpkı iPhone 13 ailesi gibi 4 yeni model ile karşımıza çıkacak. iPhone 13 ailesinden farklı olarak mini modeli yerine daha pahalı ve büyük ekranlı iPhone 14 Plus/Max modeli ile karşımıza çıkacak olan iPhone 14 ailesi ortalama satış fiyatını da bu şekilde yükseltmiş olacak.

Karşılaştırmak gerekirse iPhone 13 mini modelinin başlangıç fiyatı 699 dolar seviyelerindeydi. Tanıtılacak olan iPhone 14 Plus/Max modelinin fiyatının ise 899 dolardan başlaması bekleniyor Yukarıda da belirttiğimiz üzere iPhone 14 ailesinin toplamda 4 modelden oluşması bekleniyor. Bu modeller ise 6,1 inçlik iPhone 14, 6,7 inçlik iPhone 14 Plus/Max, 6,1 inçlik iPhone 14 Pro ve 6,7 inçlik iPhone 14 Pro Max.

Yeni iPhone modellerinin sahip olabileceği özellikler ise her zaman açık ekran, A16 işlemcisi, yeni bir çentik tasarımı ve 48 megapiksellik yeni bir kamera olarak karşımıza çıkıyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.