Instagram akışta tam ekran fotoğrafları test ediyor

Adam Mosseri, şirketin akışta TikTok benzeri 9:16 boyutunda tam ekran fotoğrafları test ettiği doğruladı. 
Instagram akışta tam ekran fotoğrafları test ediyor

Instagram'ın TikTok ile rekabetinde tam ekran video akışı dahil olmak üzere her gün geçen gün eklediği yeni özelliklerle biraz daha TikTok'a benzemesi, kullanıcıların tepkisine yol açtı. Buna rağmen şirket çizdiği rotadan vazgeçmemeye kararlı. Her ne kadar Adam Mosseri, bu tepkileri değerlendirip, bazı özellikleri askıya aldıklarını söylese de; şirketin akışta TikTok benzeri tam ekran fotoğrafları test ettiği doğrulandı. 

Adam Mosseri, haftalık olarak sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği bir soru-cevap oturumunda Instagram'ın 9:16 boyutundaki fotoğrafları bir iki hafta içinde test etmeye başlayacaklarını açıkladı. Mosseri, Instagram'da 9:16 boyutundaki uzun videoların yer aldığını ancak aynı boyuta sahip uzun fotoğrafların yer almadığını belirtti. Bu anlamda belki de fotoğraflara ve videolara eşit davranmaları gerektiğini vurguladı. 

Şu anda Instagram akışta paylaşılan fotoğrafları 4:5 boyutunda sergiliyor. Fotoğrafların 9:16 boyutunda sergilenmesi ise tıpkı TikTok'taki gibi ekranın tamamen doldurulmasını sağlıyor.

Görünen o ki; Mosseri, verilen tepkiler sayesinde kullanıcıların fotoğraflara olan ilgisini anlayarak, tam ekran akış planlanlarına fotoğrafları da dahil ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.