Binance, Mastercard iş birliğiyle Arjantin'deki kullanıcılara Binance Card'ı sunacak

Şu an için Beta sürümünde olan Binance Card, önümüzdeki haftalarda Arjantinli kullanıcıların ilgisine sunulacak. 
Binance, Mastercard iş birliğiyle Arjantin'deki kullanıcılara Binance Card'ı sunacak

Kripto borsası Binance, Mastercard iş birliğiyle Arjantin'deki kullanıcılar için Binance Card'ı piyasaya süreceğini duyurdu.Ön ödemeli kart olarak konumlanan Binance Card'ın kripto para ile günlük alışverişler arasındaki mesafeyi kapatması planlanıyor. Şu an için Beta sürümünde ola ürün, önümüzdeki haftalarda Arjantinli kullanıcıların ilgisine sunulacak. 

Arjantin'in Latin Amerika bölgesinde Binance Card'ı kullanacak ilk ülke olacağını belirtelim. Geçtiğimiz yıllarda ekonomik olarak ciddi sarsıntılar yaşayan ülkede, kripto paralar önemli seviyede ilgi görmekte. Americas Market Intelligence raporuna göre Arjantin'deki kripto penatrasyonu yüzde 12 seviyesinde, bu metrik Latin Amerika'da yer alan Peru ve Meksika'nın kripto penatrasyonun iki katına denk geliyor. 

Aslına bakarsanız bu, Binance'in ilk ön ödemeli kartı değil. Hatırlarsanız, Binance daha önce de farklı bölgelerde Binance Card ile gündeme gelmişti. Şirket, Nisan ayında Ukraynalı göçmenlere ödeme ve para transferi kolaylığı sağlamak için Binance Cardı tanıtmıştı. Ayrıca Binance 2020 yılında Visa iş birliği ile Avrupa Ekonomik Alanı için Binance Card'ı kullanıma sundu. 

Binance Card nasıl çalışıyor? 

Arjantinli kullanıcıların Binance Card'ı alabilmek için geçerli bir ulusal kimliğe sahip olması gerekiyor. Kullanıcılar, Binance Card sayesinde kripto para ile faturalarını ödeyebiliyor ve alışveriş yapabiliyor. Arjantinliler,  Mastercard'ın anlaşmalı olduğu 90 milyon işletmede fiziksel ve dijital ödemeleri için Binance Card'ı kullanabilecek. 

Alışveriş esnasında kripto paralar, gerçek zamanlı olarak itibari para birimlerine dönüştürülecek. Ayrıca bazı satın almalarda yüzde 8'e kadar kripto para iadesi gerçekleşecek. Son olarak kullanıcılar, ATM'den yaptıkları çekimlerde hiç bir şekilde komisyon ödemeyecek. 

Son olarak Arjantin'in Binance Card gibi finansal ürünlere aşina olduğunu belirtelim. Lemon Card geçen yıl Visa desteğiyle yüzde 2 oranında Bitcoin iadesi yapan bir kart sunarken, Buenbit de Mastercard desteğiyle bir ön ödemeli kart çıkarmıştı. Ayrıca Belo Mastercard iş birliğiyle kripto ödül kartı yayınlamıştı

Tüm bu anlaşmalardan kripto ve fintech şirketlerinin gündelik kullanımı önemsediği kadar, Mastercard'ın da kripto alanını önemsediğini söyleyebiliriz. Mastercard'ın Latin Amerika'da birbiri ardına iş ortaklıkları kurmasının en önemli neden ise Latin Amerika'daki yetişkinlerin kripto para penatrasyonunun yüzde 19 seviyesinde olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.