Volkswagen, V.MO isimli drone taksi prototipini tanıttı

Drone taksi ve dikey iniş - kalkış yapabilen hava araçları üzerinde çalışan Volkswagen, yeni drone taksi prototipini Çin'de tanıttı.
Volkswagen, V.MO isimli drone taksi prototipini tanıttı

Yolcu taşıyabilen elektrikli drone modellerinin her geçen gün daha fazla karşımıza çıkmaya başladığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Drone taksi ve dikey iniş - kalkış yapabilen hava araçları üzerinde çalışan Volkswagen, yeni drone taksi prototipini Çin'de tanıttı.

Hatırlatmak gerekirse Volkswagen, 2020 yılında dikey iniş ve kalkış yapabilen bir hava aracını tanıtmıştı. Yaklaşık 2 yılın ardından ise yeni bir prototip ile karşımıza çıkan Volkswagen Group China, V.MO isimli elektrikli drone prototipinin görücüye çıkardı.

Volkswagen tarafından tanıtılan prototipin kod adı ise "Flying Tiger" yani uçan kaplan. 4 kişiyi bagajları ile birlikte taşıyabilecek olan V.MO isimli drone modelinin 60 dakikalık ve 200 kilometrelik bir menzile sahip olacağını da paylaşalım. Toplamda 10 pervaneye sahip olan Flying Tiger, 11,2 metre uzunluğa ve 10,6 metre kanat açıklığına sahip.

Flying Tiger prototipinin otonom özelliklere sahip olup olmadığı, motoru veya bataryaları ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim.Volkswagen tarafından aktarılan bilgilere göre Flying Tiger, yakın zamanda test uçuşlarına başlayacak.

Önümüzdeki yıl için daha gelişmiş yeni bir prototip de geliştirecek olan şirket, 2023 yılının yaz aylarında ise yeni prototipi ile birlikte test uçuşlarını tamamlayacak.

Volkswagen Group China CEO'su Stephan Wöllenstein tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ilerleyen dönemlerde Flying Tiger konseptinin seri üretime başlamasını hedefliyor. Son yıllarda yükselişe geçen drone taksi konsepti ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.