Michael Saylor'ın MicroStrategy'deki CEO'luk görevini bırakmasının nedeni şirketin bitcoin alımlarındaki yaklaşık 1 milyar dolarlık kayıp mı?

MicroStrategy, Bitcoin satın alma işleminden bu yana 1.989 milyar dolarlık kümülatif değer düşüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 1 milyar dolarlık zarar etmiş durumda. Michael Saylor, Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirketteki varlığını sürdürecek.
Michael Saylor'ın MicroStrategy'deki CEO'luk görevini bırakmasının nedeni şirketin bitcoin alımlarındaki yaklaşık 1 milyar dolarlık kayıp mı?

2021'in Şubat ayında 1 Milyar dolar değerinde Bitcoin yatırımıyla gündeme gelen MicroStrategy, özellikle kurucu ortağı ve CEO'su Michael Saylor'ın kripto parayı destekleyen yaklaşımıyla tanınıyor. MicroStrategy, paylaştığı bir blog gönderisi ile şirketin 2022'nin ikinci çeyreğine dair finansal durumunu değerlendirirken, Michael Saylor'ın CEO'luk görevinden ayrıldığını açıkladı. 

Paylaşılan açıklamaya göre, Michael Saylor, Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirketteki varlığını sürdürecek. MicroStrategy’nin başkanı Phong Le ise CEO koltuğuna yerleşecek. Phong Le, hissedarlara yaptığı açıklamada, işletmelere sundukları yazılımın ve bitcoin alımı stratejilerinin uzun vadeli sağlığı ve büyümesi için şirkete liderlik etmeyi dört gözle beklediğini belirtti. 

Ayrıca Saylor, Yönetim Kurulu Yatırım Komitesi'nin direktörü olarak şirketin bitcoin alım strarejisini yönetmeye devam edecek. Saylor, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO rollerini ayırmanın bitcoin alımı ve elde tutulması olmak üzere iki şirket stratejisini ve işletmelere sunulan analiz yazılımı işini büyütmeyi daha iyi bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağını dile getirdi. 

Saylor, Yönetim Kurulu Başkanı olarak bitcoin alımı stratejilerine daha fazla odaklanacak. Phong ise CEO pozisyonu ile şirketin tüm operasyonlarını yönetecek. 

Bitcoin alımlarının yarattığı kayıplar

Saylor'un şirketi kurduğu1989 yılından bu yana CEO pozisyonunda yer almaktaydı. Bu yeni gelişmeyi yorumlayanlar, yapılanmadaki bu ani değişimi, şirketin bitcoin yatırımlarından kaynaklanan kayıp ile ilişkilendiriyor. 

2020 yılında 250 milyon dolar değerinde Bitcoin alan MicroStrategy'nin varlıkları 30 Haziran 2022'de Toplamda 129 bin 699 Bitcoin yani 1.998 milyar dolar değerinde Bitcoin idi. 

Satın alma işleminden bu yana 1.989 milyar dolarlık kümülatif değer düşüklüğü zararı yaşandı. Bu hesaba göre bitcoin başına yaklaşık 15 bin 326 dolarlık ortalama değerden bahsedebiliriz. 

30 Haziran 2022 itibariyle MicroStrategy'nin bitcoinin gerçek maliyeti ve pazar değeri sırasıyla 3.977 milyar dolar ve 2.451 milyar dolardı. Aynı tarihte ortalama bitcoin maliyeti 30 bin 664 dolar ve bitcoin başına piyasa fiyatı 18 bin 895.02 dolardı. Şirketin bugünkü Bitcoin fiyatı üzerinden yaklaşık 1 milyar dolar zarar ettiğini belirtelim. 

Her ne kadar MicroStrategy şu an ciddi bir kayıp yaşıyor gibi görünse de, henüz elindeki bitcoinleri satma yoluna gitmiş değil. Bu da uzun vadede, kripto kışının bitmesi ve yeni bir boğa sezonuna girilmesiyle, şirketin bitcoin alımlarından kar elde edebileceğini gösteriyor. 

Ayrıca Michael Saylor'ın yeni rolü kapsamında tamamen Bitcoin alımlarına odaklanacağını açıklaması, şirketin söz konusu zararı şu an için göze aldığı izlenimini yaratıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.