Twitter, ayda ortalama kaç tweet atıldığını göstermeye başladı

Twitter, bir süredir "tweets per month" yani "aylık tweet" özelliğini kademeli olarak test ediyor.
Twitter, ayda ortalama kaç tweet atıldığını göstermeye başladı

Eğer bir Twitter kullanıcısıysanız, son dönemde profilinize göz attığınızda bir yenilikle karşılaşmış olmanız muhtemel. Zira Twitter, bir süredir "tweets per month" yani "aylık tweet" özelliğini kademeli olarak test ediyor.

Aslında Twitter'ın yaptığı oldukça basit bir algoritmadan ibaret. Platform, sizin kaç yıldır üye olduğunuzu ve toplam tweet sayınızı oranlıyor, aylık olarak kaç tweet atmış olabileceğinizi ortaya çıkarıyor. Yani orada gördüğünüz sayı aslında bir oran. Örneğin; 5 yıllık bir Twitter kullanıcısı ilk 3 yılında günde 5-6 tweet atıp son yıllarda ayda 1-2 tweet atmış bile olsa, aylık ortalama tweet sayısı çok daha yüksek görünecektir.

Kendi hesabıma baktığımda son ayda 38 tweet attığımı görüntülüyorum, Twitter'ın ortalamasına göre ise ayda ortalama 42 tweet atıyorum. Yani hesaplar, ortalama bir Twitter kullanıcısı için hemen hemen eş değer.

Bu özellik, birini takip etmek istediğiniz zaman faydalı olabilir. Kimi zaman bazı hesapları takip ettiğimizde ne kadar aktif olup olmadıklarını anlayamıyoruz. Bu yöntemle, çok fazla tweet'le karşılaşmak istemeyenler ortalaması çok yüksek olanları takip etmemeyi tercih edebilir veya tam aksi bir durum da yaşanabilir. Aynı zamanda kişiler Twitter kullanımları konusunda fikir sahibi de olabilir. Platformda çok aktif olup aktif olduğunu bilmeyenler, Twitter'da geçirdikleri zamanı bu şekilde azaltabilir ya da artırabilir. 

Twitter'ın test aşamasındaki bu özelliği henüz size sunulmamış olabilir. Ancak dönüşler olumlu olursa, kısa bir süre sonra birçok Twitter kullanıcısı ayda ortalama kaç tweet attığını öğrenebilecek gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.