Hyundai Motor, otonom sürüş girişimi 42dot'u tamamen satın almayı planlıyor

Güney Kore merkezli girişimde yüzde 20,4 hissesine sahip olan Hyundai'nin Haziran ayında görüşmelere başladığı belirtildi. Anlaşma şartlarının değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi. 
Hyundai Motor, otonom sürüş girişimi 42dot'u tamamen satın almayı planlıyor

Hyundai Motor'un otonom sürüş girişimi 42dot'u tamamen satın almayı planladığı öğrenildi. Güney Kore merkezli girişimde yüzde 20,4 hissesine sahip olan Hyundai'nin Haziran ayında görüşmelere başladığı belirtildi. Anlaşma şartlarının değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi. Bu haber, 42dot'un yaklaşık 435 milyon dolar yatırım almasından 9 ay sonra geldi. 2019 yılında eski Apple, Microsoft ve Naver alum Song tarafından faaliyete geçen şirket, kendi kendini süren bir yazılım ve donanım üretiyor. 

Hyundai geçen aylarda 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 16 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yıllık 1,87 milyon araç satmayı hedefleyen şirket, global elektrikli araç pazarında yüzde 7'lik pay elde etmeyi hedeflediği biliniyor. Bu satın alma planın elektrikli araç konusunda yaptığı çalışmaların bir parçası olduğu söylendi.

Otonom araç sektöründe birleşme, satın alma ve yatırım haberleri sıkça gündeme geliyor. Geçen Nisan ayında Almanya merkezli elektronik ve mühendislik firması Bosch, otonom araç teknolojisi geliştiren Five'ı satın aldığı haberiyle gündeme geldi. Yapılan duyuruda anlaşmanın finansal değerleri açıklanmadı. Satın almanın amacının ise otonom araç sektöründe "Avrupa yapım teknoloji" sunmak olduğu belirtildi.

PitchBook'un verilerine göre şimdiye kadar 78,7 milyon dolar yatırım toplayan şirketin piyasa değeri 216 milyon dolar... Stan Boland tarafından kurulan şirketin merkezi Cambridge'de yer alıyor. 2015'te faaliyete geçen şirket, 135 çalışana sahip. Five, 11 yatırımcıya sahip. Dikkat çeken isimler arasında Amadeus Capital Partners, Notion Capital, Lakestar, Trustbridge Partners, Kindred Capital yer alıyor.

Geçen Ocak ayında ise otonom araç girişimi Wayve, 200 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım bedeli, 258 milyon dolara çıktı. Yeni yatırım, şirketin Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağı açıklandı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.