Hyundai, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 16 milyar dolar yatırım yapacak

Hyundai Motor, 2030 yılına kadar yıllık 1,87 milyon araç satmayı hedefliyor. Şirket, global EV pazarında yüzde 7'lik pazar payı elde etmeyi planlıyor.
Hyundai, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 16 milyar dolar yatırım yapacak

Amerikan araç üreticisi Ford, Avrupa'da satacağı tüm otomobillerin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olması yönünde yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Dün yaptığı açıklamada elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gittiğini duyurdu. Bununla amaçları, sektördeki zorluklara aynı zamanda fırsatlara doğru ve etkin şekilde odaklanmak.

Elektrikli araç piyasası oldukça hareketli bir sektör. Bugün bu rekabeti daha da körükleyecek başka bir haber daha gündeme geldi. Edindiğimiz bilgilere göre dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisi arasında yer alan Güney Koreli Hyundai, 2030 yılına kadar elektrikli araçlara (EV) 16 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Hyundai Motor, 2030 yılına kadar yıllık 1,87 milyon araç satmayı hedefliyor. Şirket, global EV pazarında yüzde 7'lik pazar payı elde etmeyi planlıyor.

Hyundai Motor CEO'su Jaehoon Chang, "Hyundai, dünya genelinde yaşanan çip kıtlığı ve devam eden pandeminin neden olduğu zorlu iş ortamına rağmen EV tarafında global olarak liderliğe oynuyor" diyerek şirketin durumunu özetliyor. Uzmanlar Chang'in iddialı açıklamasına dikkat çekiyor. Geçen Ekim ayında kendi yarı iletken çipini üreteceğini açıklamıştı. Bu gelişme, EV sektöründeki iddiasını destekliyor. İki sene önce Hyundai, Kia ile elektrikli minibüs üreticisi Arrival'a 110 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Temmuz ayında Stellantis, elektrikli otomobil yazılımı geliştirmek için 35,5 milyar dolar harcamayı planladığını yazmıştık. Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ve Peugeot SA'nın (Groupe PSA) birleşmesinden oluşan Stellantis, önümüzdeki dört yıl içinde elektrikli araçlara ve yeni yazılımlara 35,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. 

Geçen ay ise şirketin Carlos Tavares, fiyat meselesinin dünya üzerinde bulunan 11 milyon elektrikli araç için en büyük meselelerden biri olduğunu açıklamıştı. Sorunun beş yıl içinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.