New York Borsası’nda işlem görecek Martı’ya dair detaylar

New York Borsası’na (NYSE) açılacak. İşlemin tamamlanmasının ardından New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı’nın buradan beklentisi bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi.
New York Borsası’nda işlem görecek Martı’ya dair detaylar

Geçtiğimiz haftalarda Martı'nın SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştireceği haberini sizlerle paylaşmıştık. Martı'nın halka arz gerçekleştirebileceği ile ilgili sızıntılar ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında karşımıza çıkmıştı. SPAC anlaşması için ABD merkezli Galata Acquisition firması ile anlaşmasını tamamlayan Martı'nın ilerleyen dönemlerde halka arzını gerçekleştirmesinin beklendiğini aktarmıştık.

New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek

Şimdi konuyla ilgili Martı'dan da resmi açıklama geldi. Buna göre şirket, New York Borsası’na (NYSE) açılacak. İşlemin tamamlanmasının ardından New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı’nın buradan beklentisi bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi.

Araç filosunu genişletecek, yeni hizmetleri devreye alacak

Şirket, halka açılma ile birlikte sermayesini artırarak araç filosunu genişletecek ve yeni hizmetleri devreye alacak kaynaklara ulaşacak. Böylelikle Martı, Coca Cola, Mastercard, Twitter, Boeing ve Ferrari gibi şirketlerin işlem gördüğü New York Borsası’nda işlem görecek.

Ulaşım Super App’i olma yolunda ilerleyişini sürdüren şirket; paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak istiyor. Milyonlarca kişinin halihazırda kullandığı Martı, 2018 yılında Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulmuş ve 2019’un Mart ayında faaliyete geçmişti.

Bugüne kadar pek çok yatırım ile de karşımıza çıkan girişim, önemli yatırımcıları bulunuyor. Martı'nın yatırımcıları arasında ise Hasan Aslanoba, 212, BECO Capital, Bossanova Investimentos, Actera, EBRD, Autotech Ventures, Kevin Ryanve ve Endeavor Catalyst gibi önemli isimler yer alıyor. 

Bu arada geçtiğimiz yıl ABD'de halka açılan Hepsiburada'nın değerinin 286 milyon dolar seviyesinde, Martı'nın rakipleri olan Bird'ün 160 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.