Instagram'da önerilen içerikleri sessize almanın yolu

Eğer siz de Instagram'ın önerdiği içeriklerden bunaldıysanız, bir ay boyunca bu içerikleri sessize alabilirsiniz. Önerilen içerikleri 30 gün boyunca sessize almanın yolunu birlikte inceleyelim!
Instagram'da önerilen içerikleri sessize almanın yolu

Geçtiğimiz günlerde Adam Mosseri'nin Instagram'ın TikTok benzeri özelliklerden neden vazgeçtiğini açıkladığını sizlere aktarmıştık.Instagram'ın her geçen gün TikTok'a benzemek için attığı adımlar, platformu bir fotoğraf paylaşım uygulamasından çıkararak kendinizi Reels'lerin ve önerilen video içeriklerin akışına bıraktığınız bir hal almaya başladı. Bu bağlamda kullanıcılar, arkadaşlarının paylaşımlarını görmek yerine kendini hiç tanımadıkları hesapların içeriklerini izlerken buluyor. Kim Kardashian ve Kendall Jenner'ın da aralarında yer aldığı pek çok kişi Instagram'ın bu yeni versiyonuna tepki gösterdi. 

Eğer pek çok kişi gibi siz de Instagram'ın önerdiği içeriklerden bunaldıysanız, bir ay boyunca bu içerikleri sessize almanız mümkün. Nasıl mı? Gelin içerikleri sessize almanın yoluna birlikte bakalım. 

Instagram akışında önerilen içerikleri nasıl sessize alırım? 

Bunun için öncelikle Akış'ta size önerilen bir içerik bulmanız gerekiyor. İçeriğin üst kısmında "X içeriği beğendiğiniz için" ya da "X hesabı takip ettiğiniz için" ifadesi yer alacak. Onun yan tarafında ise bir x işareti göreceksiniz. İlk olarak çarpıya basın. 

Çarpıya bastıktan sonra ise karşınıza birbirinden seçenekler çıkacak. Bu seçenekler arasında ikinci sırada yer alan "Önerilen tüm gönderileri akıştan 30 gün boyunca geçici olarak gizle" seçeneğini tercih edin. 

Önerilen içerikleri 30 gün boyunca gizlemeyi seçtikten sonra bir onay kutucuğu ile işlemin tamamlandığı size bildiriliyor. Bu kutucuk üzerinden işlemi geri almanız da mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.