Geleneksel televizyon sonrası dönemde, sanal ürün yerleştirme ön plana çıkıyor

Günümüzde ürün yerleştirme dijital dünyaya kaymış durumda. Üstelik bu ürün yerleştirmeler çoğu zaman fiziksel olarak değil, sanal bir şekilde yapılmaya başlandı. 
Geleneksel televizyon sonrası dönemde, sanal ürün yerleştirme ön plana çıkıyor

Geleneksel televizyon reklamları, dijital dönüşümle birlikte etkisini ve etkinliğini kaybediyor. Durum böyleyken ürün yerleştirme kullanımı da bir hayli artış gösteriyor. Bu iki olgu birbirini tamamladığında ise dijital entegrasyonun faydaları sayesinde, dijital ürün yerleştirmenin gelecekte yaygın olarak kullanılması ise muhtemel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Yayın şirketlerinin mevcut iş modeli, reklam alanlarının satışı üzerine kurulu ve bu durum, yakın gelecekte değişecek gibi durmuyor. Zira böyle bir değişimin yaşanması, yayın şirketlerinin iç yapılarında büyük bir reform yaşanması anlamına geliyor. Fakat çok da uzak olmayan bir gelecekte 30 saniyelik reklamların yerini format sınırlamaları nedeniyle dijital ürün yerleştirmenin alacağı düşünülüyor. Aslında dijital platformlarda ürün yerleştirme son dönemde ciddi anlamda hız kazanmış durumda. Fakat buna geçmeden önce ürün yerleştirmenin tarihinden bahsetmek gerek.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.