Temel sağlık hizmetine odaklanan Everside Health, 164 milyon dolar yatırım aldı

2009 yılında kurulan Everside, kronik hastalık yönetimi, akıl ve ruh sağlığı hastalığı konusunda tedavi, acil bakım, iş sağlığı gibi konular üzerine çalışıyor.
Temel sağlık hizmetine odaklanan Everside Health, 164 milyon dolar yatırım aldı

Temel sağlık hizmetine odaklanan Everside Health, 164 milyon dolar yatırım aldı. 164 milyon dolarlık yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Oak HC/FT ve Alta Partners'ın yanı sıra Endeavor Catalyst'i içeren dokuz yeni yatırımcının katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge yatırımları için kullanılacak. 

2009 yılında kurulan Everside, kronik hastalık yönetimi, akıl ve ruh sağlığı hastalığı konusunda tedavi, acil bakım, iş sağlığı gibi konular üzerine çalışıyor. ABD'de 34 eyalette 375'ten sağlık merkezine sahip. Ülkenin en büyük temel sağlık hizmeti sağlıyacılarından biri olarak nitelendiriliyor. Bir sigorta aracı olmadan hastaların doğrudan yüz yüze ya da online sağlık hizmeti almasını sağlıyor. Şirket, temel sağlık hizmetlerini düşük maliyetli hale getirerek erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmeyi amaçlıyor. 

Bu alanda geçen hafta önemli bir alım satım gerçekleşti. Amazon, temel sağlık hizmetleri üzerine odaklanan One Medical'i 3,9 milyar dolara satın aldı. Bu satın almadan sonra Amazon, uzaktan sağlık hizmeti alanını genişletmiş oldu. Bu yatırım Amazon'un Covid-19 salgınından sonra sağlık alanına yaptığı en büyük yatırım olarak nitelendirildi. Şirketin CEO’su Amir Dan Rubin, satın alma işleminin tamamlanmasının ardından şirkette çalışmaya devam edeceği açıklandı.

Hint Health de geçen aylarda 45 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Alanın diğer oyuncuları arasında Everyone Health ve Nomi Health yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.