Amazon Prime'ın Avrupa fiyatlarına zam yapıldı

2020 yılında resmen ülkemizde de kullanıma sunulan Amazon Prime'ın Avrupa fiyatlarına zam yapıldı.
Amazon Prime'ın Avrupa fiyatlarına zam yapıldı

Günümüzün en önemli e-ticaret firmaları arasında yer alan Amazon'un abonelik modeli olan Amazon Prime'dan geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere bahsetmiştik. 2020 yılında resmen ülkemizde de kullanıma sunulan Amazon Prime'ın Avrupa fiyatlarına zam yapıldı.

Hatırlatmak gerekirse Amazon, geçtiğimiz Şubat ayında Amazon Prime'ın ABD fiyatlarına zam yaptığını duyurmuştu. Amazon Prime'ın ABD'deki yıllık 119 dolarlık ücreti, yapılan yüzde 17'lik zam ile birlikte 139 dolara çıkmıştı. ABD için yapılan fiyat artışından yaklaşık 6 ay sonra da Avrupa fiyatları için zam yapıldı.

Amazon tarafından paylaşılan bilgilere göre Amazon Prime'ın zamlı yeni fiyatları 15 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak. Edindiğimiz bilgilere göre Avrupa'da yer alan ülkeler için farklı zamlar gerçekleştirildi. Yapılan zamlardan ise en çok Fransa'daki Amazon Prime kullanıcıları etkilenmiş görünüyor.

Amazon tarafından aktarılan bilgilere göre Amazon Prime'ın Fransa fiyatlarına yüzde 43 oranında zam yapıldı. Fransa'yı ise yüzde 30'luk zamla Almanya ve yüzde 20 zamla Birleşik Krallık takip ediyor. Amazon Prime'ın Birleşik Krallık'taki fiyatlarını 2014 yılından bu yana ilk kez değiştirdiğini de ekleyelim.

Amazon Prime abonelik servisinin ülkemiz için yerel fiyatlandırma ile kullanıcılara sunulduğunu da hatırlatalım. Aylık 7,90  fiyat etiketi ile birlikte ülkemizde sunulan Amazon Prime, Türkiye için ise şu an için herhangi bir fiyat değişikliği açıklamadı.

Geçtiğimiz haftalarda konu ile ilgili bir açıklama yapan Amazon Türkiye Genel Müdürü Richard Marriott, Amazon'un fiyat artırmak gibi bir planının olmadığını söylerken Türkiye'nin Amazon için önemli bir pazar olduğunu da vurgulamıştı.

Uzun süredir 7,90 TL fiyat etiketi ile hizmet veren Amazon Prime'ın ilerleyen dönemlerde Türkiye'deki fiyatlarını artırması da sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.