Sağlık girişimi Eka Care, Hummingbird Ventures liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

Aralık 2020'de girişim, kişileri sağlık durumunu belirten kayıtları dijitalleştiriyor. Kullanıcıların reçete, laboratuvar ve tarama raporları, aşı kayıtları, kalp atış hızı eğilimleri, kan şekeri verilerin dijital olarak saklanmasına olanak sağlıyor.
Sağlık girişimi Eka Care, Hummingbird Ventures liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli sağlık girişimi Eka Care, 15 milyon dolar yatırım aldı. 15 milyon dolarlık A Serisi yatırım turu, Hummingbird Ventures tarafından yönetildi. Yatırım turuna 3one4Capital, Mirae Assets, Verlinvest ve Aditya Birla Ventures da katıldı. Yeni gelen yatırımın ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları için kullanacağı açıklandı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 20 milyon dolara ulaştı. 

Aralık 2020'de girişim, kişileri sağlık durumunu belirten kayıtları dijitalleştiriyor. Kullanıcıların reçete, laboratuvar ve tarama raporları, aşı kayıtları, kalp atış hızı eğilimleri, kan şekeri verilerin dijital olarak saklanmasına olanak sağlıyor. Vikalp Sahni ve Deepak Tuli tarafından kurulan Eka Care, doktorların dijital reçete yazmasına ve hastalarıyla online iletişim kurmasını sağlıyor. Şimdiye kadar 30 milyondan fazla elektronik sağlık kaydı tutan Eka Care, 5 binden fazla doktor tarafından kullanıldı. 

Nüfusu yaklaşık 1,5 milyar kişiye ulaşan Hindistan'da bu alanda çalışan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu ayın başında aynı alanda faaliyet gösteren başka bir Hindistan merkezli girişim Zyla Health 1 milyon dolar yatırım aldı. Nisan ayında da Hindistan merkezli Dijital eczane girişimi Truemeds, 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu WestBridge Capital liderliğinde gerçekleşti. InfoEdge Ventures, Asha Impact ve IAN Fund da yatırım turuna katıldı. Yeni gelen yatırımın iç pazardaki faaliyet alanını genişletmek için kullanılacağı açıklandı. Truemeds'in toplam yatırımı 27,7 milyon dolara çıktı.

 2014 yılında kurulan Truemeds, temelde kullanıcılarına ilaç öneriyor. Şu anda 500 binden fazla müşteriye hizmet veriyor. Ücretsiz ilaç teslimatı yapıyor. Kullanıcılar, reçetelerini yükledikten sonra ilaçlar hakkında ücretsiz danışmanlık alabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.