IdeaSoft'un yılın ilk 6 ayına dair e-ticaret raporundan öne çıkanlar

IdeaSoft kullanıcısı olan 16 binden fazla e-ticaret sitesinin siparişleri analiz edilerek hazırlanan 2022 ilk 6 aylık e-ticaret raporuna göre, satılan ürün adedi 30.014.965 olarak gerçekleşti.
IdeaSoft'un yılın ilk 6 ayına dair e-ticaret raporundan öne çıkanlar

IdeaSoft, 2022’nin ilk 6 aylık e-ticaret raporunu açıkladı. IdeaSoft kullanıcısı olan 16 binden fazla e-ticaret sitesinin siparişleri analiz edilerek hazırlanan 2022 ilk 6 aylık e-ticaret raporuna göre, satılan ürün adedi 30.014.965 olarak gerçekleşti. Paylaşılan sonuçlara göre, 2022'nin ilk yarısında IdeaSoft altyapısıyla e-ticaret yapan firmaların sattıkları ürün sayısı 30 milyonu aşarken, işletmelerin cirosu ise yüzde 69 arttı.

Geçen sene ilk 6 ayda 1.529.847.552 TL olan ciro ise yüzde 69 büyüyerek toplam 2.598.500.352 TL oldu. E-ihracata başlayan firma sayısı geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 219 artarken, Kapıda Ödeme ve Havale ile Ödeme Oranı yüzde 26, Kredi Kartı ile Ödeme Oranı yüzde 74, Ücretsiz Kargolu Sipariş Oranı ise yüzde 54 olarak gerçekleşti.

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticarette büyümenin pandemi dönemine göre biraz daha yavaşlasa da hızla devam ettiğini. 2022 dördüncü çeyrekte e-ticaretin eski hızına tekrar kavuşacağını söyledi. Özel günlerin son çeyrekte yer aldığını belirten Özkara, bu durumun e-ticareti daha da hızlandıracağının altını çizdi.

E- ticaret için, Muhteşem Cuma, yılbaşı alışverişi, özel kampanyalar gibi birçok konuyla yine güçlü ve kuvvetli bir dönem yaşanacağını söyleyen Seyhun Özkara, e-ticarette artık enflasyon, döviz, stoka giriş zamanı gibi birçok konuyu da göz önünde bulundurduğumuzda eski dönemlere nazaran çok daha farklı fiyatlarla karşılaşabildiğimizi; bu durumun birçok pazar yerinde de, e-ticaret sitesinde de karşımıza çıktığını belirtti.

Özkara, bugün çok pahalı gördüğünüz bir ürünü, yarın stoku sıkışmış bir işletmenin uygun fiyata satabildiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.