Pro planı için zam yapan Slack, ücretsiz planının çalışma şeklini değiştirdi

"Pro" planı için zam yapan şirket, ücretsiz planının kullanımı için ise önemli bir değişiklik yapacağını duyurdu.
Pro planı için zam yapan Slack, ücretsiz planının çalışma şeklini değiştirdi

Salesforce'un iş dünyasının en önemli iletişim çözümleri arasında bulunan Slack’i 27,7 milyar dolara satın almak için anlaştığını geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Slack, sunduğu planlarda değişikliğe gidiyor.

"Pro" planları için zam yapan şirket, ücretsiz planının kullanımı için ise önemli bir değişiklik yapacağını duyurdu. Slack tarafından aktarılan bilgilere göre servisin Pro planını aylık olarak kullanan kurumlar, gelen zamla birlikte artık kişi başı 8,75 dolar ödeyecek. Hatırlatmak gerekirse zamdan önce bu plan için kişi başı ücret 8 dolardı. 

Pro planı yıllık olarak kullananlar için ise kişi başı ücret, 6,67 dolardan 7,25 dolara çıktı. Fiyat artışının sadece Pro plan için gerçekleştiğini Business+ ve kurumsal planların fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Business+ planının aylık kişi başı ücreti ise 12,50 dolar.

En önemli değişikliklerden biri ise Slack'in ücretsiz planı için gerçekleştirildi. Hatırlatmak gerekirse Slack, ücretsiz planı çerçevesinde kullanıcılarına 5 GB upload ve gönderdikleri son 10 bin mesajlarını sunuyordu.

Gerçekleşen değişiklik ile birlikte ücretsiz plan kullanıcıları, mesaj sayısından bağımsız olarak sadece son 90 gün içinde gönderdikleri mesajlara ulaşabilecek. 90 günün ardından ise gönderilen tüm mesajlar platformdan silinecek. Slack tarafından aktarılan bilgilere göre yeni fiyatlar ve plan değişiklikleri 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.