Ubiquitous'u satın alan Firefly, Birleşik Krallık pazarına açıldı

Firefly ve Ubiquitous arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Ubiquitous'u satın alan Firefly, Birleşik Krallık pazarına açıldı

ABD'de iki Türk girişimci tarafından kurulan Firefly girişiminden sizlere ilk olarak 2018 yılının Aralık ayında aktarmıştık. Araç ve taksi çağırma servislerinin sürücülerinin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ek kazanç elde etmelerine olanak sağlayan Firefly, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu.

Firefly tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Londra merkezli Ubiquitous firmasını satın aldı. Firefly ve Ubiquitous arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Firefly, Ubiquitous satın alması ile birlikte Birleşik Krallık pazarına da resmen adım atmış oldu. Yaklaşık 40 yıl önce Londra'da kurulan Ubiquitous, odağına taksileri alan bir reklam şirketi olarak hizmet veriyor. Ubiquitous firmasının Birleşik Krallık'ın büyük şehirlerinde yer alan taksiler ile çalıştığını da belirtelim.

Firefly, satın gerçekleştirdiği satın almalar ile birlikte büyümeye devam ediyor. 2020 yılında 13 milyon dolar karşılığında Strong Outdoor ve 2021 yılında ise Curb Taxi Media şirketlerini satın alan Firefly, ABD'nin 12 farklı bölgesinde aktif olarak hizmet veriyor. 

Ubiquitous satın alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Firefly kurucu ortağı ve CEO'su Kaan Gunay, uluslararası ayak izlerini genişletmekten dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Ubiquitous'un reklam etkinliğini artırmak için veri analitiği ve teknolojiyi yıllardır kullandığını belirten Ubiquitous kurucusu ve CEO'su Andrew Barnett, Firefly ile partner olmanın dijital dönüşümü hızlandıracağını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.