Firefly, Strong Outdoor'u 13 milyon dolara satın aldı

Ballantyne Strong isimli firmanın açık havada reklam işlerini yöneten kolu olan Strong Outdoor, paylaşılan bilgilere göre 13 milyon dolar karşılığında Firefly'a satıldı.
Firefly, Strong Outdoor'u 13 milyon dolara satın aldı

ABD'de iki Türk girişimci tarafından kurulan Firefly girişiminden sizlere ilk olarak 2018 yılının Aralık ayında bahsetmiştik. Uber ve Lyft sürücülerinin kendi araçlarına reklam almalarını ve bu sayede ek kazanç elde etmelerine olanak sağlayan Firefly, geçtiğimiz Mart ayında ise Galata Business Angels'tan 660 bin dolar yatırım almıştı.

Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan ABD merkezli girişim, Strong Outdoor'u satın aldığını duyurdu. Ballantyne Strong isimli firmanın açık havada reklam işlerini yöneten kolu olan Strong Outdoor, paylaşılan bilgilere göre 13 milyon dolar karşılığında Firefly'a satıldı.

Taksilerin reklam almalarına yönelik çalışmalar da yapan Strong Outdoor, New York'ta 3 bini aşkın taksi ile birlikte çalışıyor. Firefly, söz konusu satın alma işlemi ile New York'taki operasyonunu büyütmeyi hedefliyor. Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Firefly kurucu ortağı ve CEO'su Kaan Günay, Firefly'ın Strong'un dijital olmayan taksi reklamlarını devralacağını da aktardı.

Paylaşılan bilgilere göre Firefly'ın New York özelinde reklamlarını sunduğu firmalar arasında Puma, Dunkin’, Truly, Colgate, Stella Artois, 7-Eleven, Papa Johns ve Postmates bulunuyor. Girişimin Strong Outdoor'u satın alması ile birlikte Firefly'ın New York şehrindeki pazar payının yüzde 42'ye ulaştığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.