Singapur merkezli Intellect, A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar ek yatırım aldı

2019 yılında kurulan Intellect, uçtan uça akıl sağlığı platformu olarak tanımlanıyor. Anurag Chutani ve Theodoric Chew tarafından kurulan şirket, 20 ülkede faaliyet gösteriyor.
Singapur merkezli Intellect, A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar ek yatırım aldı

Geçen Ocak ayında akıl sağlığına odaklanan Intellect, A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Şirket, yeni bir yatırım haberiyle daha gündeme geldi.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Singapur merkezli şirket, 10 milyon dolar ek yatırım aldı. Böylece A Serisi yatırım turunun toplam miktarı 20 milyon dolara çıktı. 10 milyon dolarlık ek yatırım turuna Tiger Global liderlik etti. Tiger Global'in yanı sıra JAFCO Asia, Singtel Innov8, PERSOL Holdings ve K3 Ventures, HOF Capital ve Insignia Ventures Partners katıldı. Şirket, yeni gelen ek yatırımı Asya'daki faaliyet alanını genişletmek için kullanacak. 

2019 yılında kurulan Intellect, uçtan uça akıl sağlığı platformu olarak tanımlanıyor. Anurag Chutani ve Theodoric Chew tarafından kurulan şirket, 20 ülkede faaliyet gösteriyor. 15 dilde hizmet veriyor. Bilişsel davranış terapisi programı düzenleyen şirket, 60'tan fazla ülkede üç milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdi. Merck ve Shopee gibi firmalarla işbirliği yapıyor.

Şirketin yaptığı araştırmaya göre Asya-Pasifik ülkelerinde çalışanların yüzde 88'i tükenmişlik sendromu yaşıyor. Bu noktada Intellect kritik bir noktada konumlanıyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Theodoric Chew Intellect'in misyonunu zihinsel sağlık hizmetini normalleştirmek olduğunu söyleyerek bu konuda çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtiyor. 

Covid-19 pandemisinin ilk dönemlerinde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik, dünya genelinde korku ve kaygı iklimi ortamı yarattı. Özellikle akıl ve ruh sağlığı üzerine çalışan girişimlerin sayısı Asya-Pasifik ülkelerinde oldukça arttı. Bu ay Singapur'da akıl sağlığı girişimi TheShareCo mobil uygulamasını başlattı. Şubat ayında ise Hintli akıl ve ruh sağlığı girişimi heyy, Wavemaker Partners liderliğindeki tohum öncesi yatırımında 555 bin dolar yatırım aldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.