OTT ve CTV reklam harcamaları, 2023 yılına kadar 14.9 milyar dolara ulaşacak

Akış hizmetlerinde reklam destekli abonelik modeli reklamverenler için yeni bir pazarlama kapısı olurken, OTT ve CTV reklam harcamasının, 2023 yılına kadar 14.9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.
OTT ve CTV reklam harcamaları, 2023 yılına kadar 14.9 milyar dolara ulaşacak

Son dönemde Netflix ile ilgili paylaştığımız haberlerde en fazla öne çıkan, şirketin reklam destekli bir abonelik modelini kısa bir süre sonra yayına alacak olmasıydı. Zira, son çeyrekte 200 bin abone kaybeden Netflix için bu durum, şirketin yeni kullanıcı çekmesi için önemli bir rol oynayacak. Hatta dijital video streaming devi, bu kapsamda Microsoft ile iş birliğine gittiğini de açıkladı. Yani işin özü, Netflix'in yeni reklam destekli abonelik modeli, kısa bir süre sonra bu alanda faaliyet gösteren diğer şirketleri de etkileyebilir.

Reklam destekli abonelik modeli konusunda sadece Netflix'ten değil, aynı zamanda Disney+'tan da ses çıkıyor. Disney'in reklam destekli abonelik modelinin, 2023'te global lansmanında önce ilk olarak ABD'de aktif edileceği; şirketin, bu modelde reklamları saatte dört dakika ile sınırlamayı planladığı belirtiliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.