Twitter, görsellere açıklama eklenmesi için kullanıcılara hatırlatma gönderecek

Açıklama, ekran okuyucusu kullanan görme engellilerin ya da görme kaybı yaşayan kişilerin tweete eklenen görselleri anlamlandırmasını sağlıyor. 
Twitter, görsellere açıklama eklenmesi için kullanıcılara hatırlatma gönderecek

Twitter, erişilebilirlik özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Bundan böyle Twitter, görsellere açıklama (alt-metin) eklemesi için kullanıcılara bildirim gönderecek. 

Bilmeyenler için açıklamanın ne işe yaradığınıdan kısa bahsedelim. Açıklama, ekran okuyucusu kullanan görme engellilerin ya da görme kaybı yaşayan kişilerin tweete eklenen görselleri anlamlandırmasını sağlıyor. 

Aslına bakarsanız, şu anda isteyen kullanıcılar görsellere ve GIF'lere kolayca açıklama ekleyebiliyor. Ancak bu özelliği kullanmak zorunlu değil. Özelliği öne çıkarmak için kullanılacak bildirimler ise bugünden itibaren sınırlı sayıda kullanıcı ile test edilecek. Test süreci iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra web'de de kendini gösterecek. 

Bir pop-up formatından olan hatırlatmalar, tıpkı okumadan makale paylaşımı yapmaya kalktığınızda karşınıza çıkan uyarılara benziyor. Eğer hatırlatmayı açmak isterseniz, özelliğe ayarlardan erişebilirsiniz. 

Twitter, Nisan ayında "alt" kısaltmasıyla dikkat çeken açıklama rozetlerini yayına almıştı. Uzun süredir beklenen bu yeni hatırlatma özelliğiyle Twitter, platformun erişilebilirliğini bir adım ileri taşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.