Panasonic, 4 milyar dolarlık yatırımla batarya fabrikası kuracak

Panasonic tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, lithium-ion bataryalar üretmek için batarya fabrikası kuracak. ABD'nin Kansas eyaletinde kurulacak olan fabrika, 4 milyar dolarlık yatırımla birlikte kurulacak.
Panasonic, 4 milyar dolarlık yatırımla batarya fabrikası kuracak

LG Energy'nin ABD'de elektrikli batarya üretmek için 1,4 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bataryaların her geçen gün öneminin artması ile birlikte benzer bir adım da teknoloji dünyasının önemli markaları arasında yer alan Panasonic'ten geldi.

Panasonic tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, lithium-ion bataryalar üretmek için batarya fabrikası kuracak. ABD'nin Kansas eyaletinde kurulacak olan fabrikanın 4 milyar dolarlık yatırımla birlikte kurulacağını da ekleyelim. Fabrika içinde elektrikli araçların kullanımı için lithium-ion bataryalar üretilecek.

Panasonic tarafından kurulacak lithium-ion batarya fabrikasının dünyadaki en büyük lithium-ion batarya üretim tesislerinden biri olacağını da paylaşalım. Panasonic tarafından aktarılan bilgilere göre fabrika, Tesla'nın Nevada'da yer alan Gigafactory lithium-ion batarya fabrikasından daha büyük olacak.

Panasonic, batarya fabrikası ile birlikte 2024 yılında Tesla için yüksek kapasiteli batarya üretimine başlamayı da hedefliyor. Aktarılan bilgilere göre Panasonic tarafından üretilecek olan bataryalar Tesla araçlarının menzillerini yüzde 15 oranında artırabilir.

Panasonic tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin temel amacı, kuracağı fabrika ile birlikte elektrikli araçların menzillerini artırmak ve üretim maliyetlerini düşürmek. 4 milyar dolarlık yatırım ile kurulacak olan fabrikanın bugüne kadar Kansas'ta yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu da ekleyelim. Panasonic'in batarya fabrikasının 4 bin kişilik bir istihdam yaratması da bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.